Agenda 21 og Klima Rådet

Som borger i Næstved Kommune er du en vigtig medspiller i forhold til at præge udviklingen i en bæredygtig retning og langt hen ad vejen handler det om at træffe nye valg og gøre tingene lidt anderledes, end man plejer. Søger du inspiration til, hvad du selv kan gøre, og vil du gerne føre dine initiativer ud i livet sammen med andre, så kontakt Agenda 21 og Klima Rådet.

Hvem er vi?

Vi i Agenda 21 og Klima Rådet er nogle forholdsvis almindelige mennesker, som gerne vil bidrage til en bæredygtig udvikling af hele Næstved kommune. Det er et stort projekt, som kun kan lade sig gøre, hvis vi er mange, som forstår udfordringens omfang og gør noget i privatlivet, i foreninger, på arbejdspladsen og politisk.

 

Hvad laver vi?

  AffaldPlus2

  • Vi uddeler årligt en pris til borgere, organisationer eller virksomheder, som har bidraget til en bæredygtig omstilling og som kan inspirere andre (i 2013 går prisen til Pilelavet i Karrebækstorp).
  • Vi har en årlig tur til steder, hvor der arbejdes med bæredygtighed og som kan inspirere os i Næstved.
  • Vi arrangerer offentlige møder om tiltag indenfor bæredygtighed.
  • Vi har i 2013 været med til et Remix arrangement om bæredygtighed og genanvendelse på Axeltorv.
  • Vi har udarbejdet forslag til klimaaktiviteter for Folkeskolerne i Næstved. 
  • Vi har lavet høringssvar på kommunens Kommuneplanstrategi, på Spildevandsplanen og Klimatilpasningsplanen samt givet kommentarer til Natura 2000.
  • Vi sidder med i kommunens visionsgruppe for Uddannelsesporet i Mærk Næstved og arbejder på at komme med i de to andre spor.
  • Vi arbejder på at få reduceret forureningen og ressourcespildet fra dieseltog på Næstved station.
  • Vi har samarbejdet med nogle lokalråd om transport.

Som du kan se er der noget for enhver smag - har du lyst til at være med, så kontakt formand Jakob Jespersen eller næstformand Freddie Rieper-Holm.

 

Vil du være med?

Hvis du har gode ideer til aktiviteter, som kan fremme omstillingen til et bæredygtigt samfund, så kontakt os. Så finder vi sammen ud af, om din idé kan blive til virkelighed.

Vi har dels nogle medlemmer, som måske vil være med på din idé og desuden har vi nogle penge, som kan støtte op om konkrete aktiviteter. Der er ikke stramme regler for hvad, vi støtter, blot der er mennesker, som vil yde en indsats, og vi kan se, at det bidrager til den langsigtede bæredygtige udvikling af Næstved kommune.

Se Illustrationen over Agenda 21 og Klima Rådets mandat

Referater fra Agenda 21 og Klima Rådets møder kan rekvireres hos formanden.

Kontakt

Center for Plan og Miljø, Team Plan, Geodata og Klima
Telefon: 5588 6080
E-mail:

Kontakt

Formand
Jakob Jespersen
Fastnet: 50 47 48 80
Mobil: 42 55 10 80
E-mail: langevraa@yahoo.com

Næstformand
Freddie Rieper-Holm
Mobil: 29 41 33 52
e-mail: asmundo@stofanet.dk 

Industiel økologi - Symbiosecentrets præsentation

På Agenda 21 og Klima Rådets tur d. 25. Oktober 2013 besøgte vi bl.a. Symbiosecentret i Kalundborg for at lære om industriel økologi.

Præsentation omkring Indsustriel Økologi (åbner som pdf).

Sidst opdateret den 28. februar 2017