Du kan få hjælp

Har du eller din pårørende lige fået konstateret en demenssygdom er det normalt at være i vildrede og ikke helt kunne overskue hverdagen og ikke mindst fremtiden. Derfor har Næstved kommune ansat fire specialister i demens og psykiatri, som kan hjælpe jer i denne svære tid.

Foto: Colourbox.dk

Vi specialister i demens og psykiatri oplever, at når vi får kontakt med dig der har fået konstateret en demenssygdom fylder det meget for dig og dine pårørende. Det er almindeligt, at der er mange følelser på spil – ikke mindst hos dine pårørende, der ofte har brug for vejledning og for at få kontakt med andre i samme situation.

Samvær med andre pårørende

Vi arrangere forskellige arrangementer, hvor du som som pårørende til et menneske med demens syndrom kan møde andre i samme situation. Her kan du tale med ligesindede om de svære valg, du står over for som pårørende. Vi kan ligeledes rådgive dig og give dig den sidste nye viden indenfor demens. Læs mere under pårørendegrupper, arrangementer og pårørendeskole.

Vi hjælper dig med demens

Vi, specialister i demens og psykiatri, besøger dig, der har en demenssygdom. Vi kommer så ofte, som det vurderes relevant i lige netop din situation. Vi kommer uanset om du får hjælp af kommunen eller ej. Vi ved, at det er vigtigt for dig, at du kan tale med nogen, når du oplever at din hverdag ikke mere hænger sammen og at den generelt ændre sin meget.

Vi samarbejder for at give dig det bedste tilbud

Vi, specialisterne i demens og psykiatri, arbejder tæt sammen med kommunens øvrige sundhedspersonale, visitationensamt praktiserende læger og speciallæger. 

Antallet af mennesker med demens er stigende

I Næstved kommune ved vi, at der i dag er  ca. 825 personer med en demenssygdom . I 2030 vil antallet være steget til godt 1.650 personer. Dels fordi der bliver flere ældre, og dels fordi vi lever længere.

 

 

Kontakt

Center for Sundhed og Ældre
Telefon: 5588 1200

Kontakt specialisterne i demens og psykiatri

Distrikt Nord
Mette Pittelkow
Telefon: 2545 1740
E-mail:

Distrikt Syd
Betina Lassen
Telefon: 2545 0588
E-mail:

Distrikt Vest
Inge Degn Johansson
Telefon: 2545 0604
E-mail:   

Distrikt Øst
Thomas Kaae
Telefon: 29474245
E-mail:

Sidst opdateret den 4. april 2017