Ældrecentret Birkebjergcentret og Birke-Bo

Velkommen til Birkebjergcentret og Birke-Bo i Næstved. Mød andre ældre på Værestedet og nyd at alle faciliteter er tæt på dig.

Her ligger nogle af boligerne for Birkebjergcentret

På Birkebjergcentret har vi både beboere med et plejebehov og beboere med demens. På Birke-Bo er 12 boliger forbeholdt beboere med svær demens. Det er vores mål, at skabe livskvalitet og tryghed for alle.

Vi har et stort aktivitetscentret kaldet Værestedet. Fra du træder i Værestedet bliver du mødt af hjemlige omgivelser i den behagelige opholdsstue med muligheden for at få en sludder med dine naboer rundt om kaffebordet.

Du kan købe lidt godt til ganen i vores lille beboerdrevne kiosk, der også har en mobil lillesøster, som kommer ud én gang ugentligt, hvis det kniber med benene. Kiosken har åben dagligt. Vores mange fællesarealer rummer blandt andet et stort træningslokale, et EDB lokale, et træværksted og et træningskøkken.

Frem med fællesskabet

På Birkebjergcenteret har vi mange spændende aktiviteter borgere med og uden demens. Vi har fællesfrokoster ved højtiderne, fælles stolegymnastik og godt med kaffe i vores mandeklub. Du kan også finde garnet frem til vores strikkeklub eller være med til at bestemme, hvor næste fælles udflugt skal gå hen med bussen. På Birkebjergcentret kan du desuden:

  • Frembringe smukke kreationer i vores store, velindrettede hobbyrum
  • Få pladen fuld til ét af vores bankospil
  • Grille med personalet om sommeren på terrassen 

Vi inddrager i høj grad vores demente beboere i hverdagsaktiviteterne. Du kan for eksempel cykle med en frivillig på én af distriktets Rickshaw cykler, eller være med til have-hygge i sansehaven med pavillon.

Læs hvad der sker på dit ældrecenter i Aktivitetssprøjten

 

Hvordan ser Birkebjergcentret ud

Birkebjergcentret har 38 boliger fordelt på adresserne Birkebjerg Alle 7, 2. sal, Birkebjerg Alle 9, 3. sal og Birkebjerg Alle 11, 2. sal.

Boligerne på 3.sal er indrettet med opholdsrum i forbindelse med åbent køkken. Der er afskærmet soverum, eget kælderrum og et stort badeværelse med vaskemaskine og tørretumbler. Boligen har åbent til kip og ovenlysvindue. Fra stuen er der adgang til svalegangen med en fantastisk udsigt over Næstved by eller grønne områder.
Alle boligerne har direkte udgang til fællesområderne, som er indrettet med to åbne køkkener i forbindelse med spiseområder. Fællesområderne rummer også flere mindre opholdsområder, hvor der er dejlige bløde møbler og et stort fjernsyn.

Boligerne på 2. sal er indrettet med et opholdsrum med et hyggeligt lille tekøkken og badeværelse. Alle boligerne har eget kælderrum og direkte udgang til fællesområderne. Her er der spisepladser i forbindeles med et tilberedningskøkken for hvert afsnit af cirka seks boliger. Der er ligeledes et hyggeligt fælles opholdsområde, hvor der er bløde sofaer, hvilestole og fjernsyn.

Se galleri af Birkebjergcentret

Vil du vide mere om Birkebjergcentret

Hvad koster boligen

Se en oversigt over alle huslejeskemaer og plantegninger for ældrecentre i Næstved Kommune

Fakta om Birkebjergcentret 

 

Hvordan ser Birke-Bo ud

Birke-Bo ligger på Tommerupvej 2B. Der er 36 boliger, hvoraf de 3 er for ægtepar. Boligerne er inddelt i 3 enheder med 12 boliger i hver. Den ene af de 3 enheder er for demente, derfor kaldes den også for den skærmede enhed. Der er i hver enhed et fællesområde med et køkken og spisemiljø. Der er også en fælles opholdsstue, hvor du sammen med dine naboer kan se fjernsyn eller sidde og hygge dig.

Læs mere om at bo på Birke-Bo

Se galleri af Birke-Bo

Vil du vide mere om Birke-Bo

Se en oversigt over alle huslejeskemaer og plantegninger for ældrecentre i Næstved Kommune

Fakta om Birke-Bo

Beskrivelse af Birke-Bo

 

Du finder os i Birkebjergparken

Birke-Bo ligger i Birkebjergparken i den sydlige del af Næstved. Området er roligt, selvom det ligger rimeligt tæt på byen. Det ligger i den ene ende af Birkebjergcenteret. Hvor der i stueetagen er Værestedet og på den anden side af vejen er der et træningscenter. Her er der tilknyttet både ergoterapeuter og fysioterapeuter. Birkebjergparken er omgivet af store, grønne parklignende arealer med let adgang til de andre boliger i området.

Birkebjergcentret ligger i Birkebjergparken i den sydlige del af Næstved. Området er livligt, og rummer både ældreboliger, aktivitets- og træningscenter og et varmtvandsbassin. Ældrecenteret er omgivet af store, grønne parklignende arealer med let adgang til de andre boliger i området. Du er tæt på indkøbsmuligheder, og i relativ tæt på Sct. Jørgens Parks Indkøbscenter.

Birkebjerg Allé

Kontakt

Center for Sundhed og Ældre
Telefon: 5588 1200

Embedslægen og kommunens tilsyn med Birkebjergcentret og Birke-Bo

Embedslægens tilsyn
28. maj 2013

Revas tilsyn
18. oktober 2015

Kontakt:
Teamleder Birkebjergcentret:
Teamleder Charlotte Nimb Eriksen 
Telefon: 25451604

Teamleder Birke-Bo:
Susanne S. Kloster
Tlf.: 2121 3927

Find os:
Birkebjergcentret
Birkebjerg Allé 7, 9 og 11,
4700 Næstved

Birke-Bo,
Tommerupvej 2B,
4700 Næstved

Sidst opdateret den 21. juni 2019