Birke-Bo – det hyggeligste sted for dig

Når du bor i Birke-Bo har du adgang til en dejlig sansehave eller altan. Her kan du nyde en varm kop kaffe og se solen gå ned. Vi giver dig mulighed for at komme med forslag til aktiviteter. Vi sørger også for, at der altid er en tryg og hyggelig stemning.

Beskrivelse af Birke-Bo

I Birke-Bo bor du hyggeligt. Du kan være sammen med dine dejlige naboer. Du kan ligeledes mødes med andre fra lokalområdet i Værestedet. Hvis du har lyst til mere ro, kan du vælge at opholde dig i din egen bolig. Du kan gå ud i den dejlige velduftende sansehave eller sidde på fællesaltanen.

Det er din hverdag

Hver dag tager vi udgangspunkt i dine ønsker og behov. Vi støtter og hjælper dig i de ting, som du har svært ved. Vi sørger for at der hver dag er fælles måltider. Her vil personalet deltage i det gode og hyggelige samvær. Har du lyst til at spise din mad i din egen bolig er dette selvfølgelig muligt.

Hyggeligt samvær til højtiderne

Vi fejrer i øjeblikket påske, pinse, Sct. Hans aften, Valdemarsdag, jul og nytår. Vi fejrer det med en dejlige velduftende måltider, som du husker det fra gamle dage.

Lige hvad du har lyst til

Vi har mange sjove og hyggelige stunder i hverdagen. Dine stunder planlægger vi sammen med dig, Værestedet og vores frivillige. Det kan være at du har lyst til at strikke, spille banko, gå en tur eller noget helt andet. Du kommer med forslaget og vi hjælper dig med at fører det ud i livet.

 

Dit mødested

Vi har sørget for, at der er faste aktiviteter, som du kan deltage i sammen med dine naboer. Det er også muligt at møde andre dejlige mennesker fra nærområdet.
De faste aktiviteter i Birke-Bo kan være

Mandag: Banko klokken 11.00
Tirsdag: Billedlotteri, puslespil og lignende klokken 10.00,  gymnastik klokken 10.00, strikkeklub klokken 10.00, banko klokken 14.00
Onsdag: Bustur til torvet en gang om måneden
Torsdag: Busture med afgang klokken 10.00 eller klokken 14.00 – Du er med til at bestemme hvor vi skal hen. Erindringsdans.

Det kører over 16 gange. Hver torsdag klokken 14.00. Der starter nye hold forår og efterår. Her kan du tage dit fine tøj på og få en dejlig svingom. Når de 16 gange er overstået er der afdansningsbal. Her kan dine venner og familie komme og være med.

Fredag: Banko klokken 10.00, billedlotteri, puslespil og lignende klokken 10.00
ANDET:  Samværsgruppe flere gange ugentligt. Tidspunktet varierer.

Sang og musik i motorvejscaféen en gang om måneden klokken 14.00.

Komme på en cykeltur i vores Rickshaw cykler sammen med en af vores frivillige. Hver fredag. Tidspunktet varier.

Fællesspisning med dine pårørende hver 6. måned.

Grillfest 1 gang årligt i juni måned.

Motionscyklen står daglig til fri afbenyttelse i nærheden af din bolig.

Værestedet et godt sted for dig

Værestedet møder dig, når du kommer ind af hovedindgangen til Birkebjergcenteret.  Her mødes du af hjemlige rammer i den behagelige opholdsstue. Du kan her få en sludder med dine naboer fra lokalområdet rundt om kaffebordet. I vores fællesarealer er der et stort træningslokale, hvor du kan komme ned og gøre gymnastik. Vi har også et træværksted og et trænings-køkken som alle kan bruge i vores åbningstid. Du kan finde åbningstid og de aktuelle aktiviteter i aktivitetssprøjten, der kommer med Næstved Bladet.

Til stor glæde for alle

Vi har i mange år oplevet, at når vi får besøg af dyr i Birke-Bo, vækker det mange minder og ikke mindst glæde. Derfor kommer der en gang om måneden en vidunderlig sød besøgshund.

Duftende sansehave eller dejlig altan

Hvis du bor i stueetagen, vil du have udgang til vores velduftende sansehave. Her kan du nyde duften af forskellige blomster forår og sommer. Du kan sidde i vores dejlige pavillon og nyde din aftenkaffe, mens du kigger på solen der går ned over byen.
Hvis du bor højere oppe, har du en dejlig fælles altan, hvor du kan nyde udsigten ud over byen. Inde i din lejlighed vil du have en fransk altan. Den kan du naturligvis åbne og indsnuse bylivet eller lytte til sangen fra solsorten.

Sanserum

Hvis du bor i vores stueetage, kan du gå ind i vores fantastiske sanserum. Her kan du slappe af i den polstrede gyngestol og nyde smuk afslappende musik.

Selv frisøren er tæt på

Vi har sørget for, at der regelmæssigt kommer en frisør på Birke-Bo. Derved kan dit hår se ud ligesom du gerne vil. Du kan selv bestille frisøren eller personale hjælper dig med det.

Tandlæge lige ved døren

Hvis du er tilknyttet omsorgstandlægen, så kommer de hver mandag på deres klinik på Birkebjergcenteret.

Dine dagligvarer kommer lige til din dør

Du har mulighed for at bestille dagligvarer via indkøbsordning. Du vil kunne få lige de ting, som du ønsker til din dagligdag. Når tingene er blevet bestilt leveres de direkte til din dør.

Tæt på indkøbsmuligheder

Vi ligger tæt på indkøbsmuligheder, så du selv kan gå ned og handle. Det kan være i den lokale Rema 1000, der ligger cirka 600 meter fra hovedindgangen. Ligeledes ligger Sct. Jørgens Parkens indkøbscenter cirka 1.4 kilometer væk.
Du kan også købe lidt godt til ganen i vores lille beboerdrevne kiosk. Den har åbent alle hverdage. Der er også en kioskvogn, der kommer til din bolig hver torsdag.

Duftende mad

Maden leveres fra vores Næstved centralkøkken og kommer til Birke-Bo delvis tilberedt. Det betyder, at den sidste del af tilberedningen af maden foregår i fælles køkkenerne. Derved kan du dufte, at den gode mad bliver lavet og glæde dig til måltidet.

Vi klarer tøjvasken og rengøring sammen med dig

Birke-bo har fælles vaskeri, hvor du kan vaske dit tøj. Hvis du ikke kan klare det selv vil vi gerne hjælpe dig med det.
Det kan være, at du kan støve af, så klare vi støvsugningen. På den måde får vi klaret den nødvendige rengøring, så dit hjem kan fremstå, som netop du gerne vil have det.

 

Din bolig

Birke-Bo ligger på Tommerupvej 2B. Der er 36 boliger, hvoraf de 3 er til dig der gerne stadig vil bo sammen med din ægtefælle. De er fordelt på 3 enheder med 12 boliger i hver. Den ene af de 12 boliger er for dig med demens, den kaldes for den skærmede enhed. Der er i hver enhed et fællesområde med et køkken og spisemiljø. Der er også en fælles opholdsstue, hvor du sammen med dine naboer kan se fjernsyn eller sidde og hygge dig.

Du finder os i Birkebjergparken

Birke-Bo ligger i Birkebjergparken i den sydlige del af Næstved. Området er roligt, selvom det ligger rimeligt tæt på byen. Det ligger i den ene ende af Birkebjergcentret. Hvor der i stueetagen er Værestedet og på den anden side af vejen er der et træningscenter. Her er der tilknyttet både ergoterapeuter og fysioterapeuter. Birkebjergparken er omgivet af store, grønne parklignende arealer med let adgang til de andre boliger i området.

 

Vil du vide mere?

• Fakta om Birke-Bo
• Hvad har jeg plads til
• Hvordan ser der ud
• Hvad sker der på ældrecenteret

Kontakt

Center for Sundhed og Ældre
Telefon: 5588 1200

Kontakt:
Teamleder Susanne S. Kloster,
Tlf.: 2121 3927

Find os:
Birke-Bo
Tommerupvej 2B,
4700 Næstved

Sidst opdateret den 8. april 2019