Ældrecentret Birkevang

Velkommen til ældrecentret Birkevang, der grænser ud til landområdet af Herlufmagle. Her er du som beboer i tæt kontakt med Herlufmagles lokalmiljø, og alle de aktiviteter, som frivillige arrangerer herude.

Birkevang fremstår som én samlet bygning, som huser både en hovedbygning med fællesarealer og to befællesskaber.

Du kan vælge at købe lidt lækkert til ganen eller dagens avis i vores lille butik ”Bixen”, der drives af frivillige. Eller du kan krydse torvet, og få sat håret hos vores egen frisør.

På Birkevang har vi både beboere med og uden demens, idet cirka halvdelen af vores boliger er målrettet borgere med demens.

Du kan læse mere om aktiviteter på demensområdet her

Vi er en naturlig del af lokalmiljøet

Vi har mange deltagere på de aktiviteter, vi arrangerer, med gode muligheder for at støde på en gammel nabo eller bekendt. Vi har et stærkt samarbejde med frivillige organisationer, og kan for eksempel byde på følgende aktiviteter på Birkevang:

  • Den årlige Ældre Olympiade. Her kan du deltage i kørestolsræs, keglespil eller andre små konkurrencer på en dag, hvor vi samler beboere fra alle centre i Nord
  • En ugentlig bustur, du som beboer bestemmer hvor skal gå hen
  • At læse vores beboerblad ”Fællesbladet”, som indeholder små historier fra hverdagen, beboernes fødselsdage og kommende arrangementer på centrene Birkevang og Søvang

Læs hvad der sker på dit ældrecenter i Aktivitetssprøjten

 

Sådan er Birkevang indrettet

Birkevang fremstår som en samlet bygning med små overdækkede atrium gårde, hvor du som beboer kan nyde prydhaverne. Centret består af en hovedbygning og to bofællesskaber med selvstændige lejligheder. Du finder desuden et busstoppested lige udenfor centrets hovedindgang.

I Hovedbygningen ligger vores cafeteria og den fælles dagligstue, hvor du kan se fjernsyn, video eller høre radio. Vi har også fysioterapi på Birkevang, hvor der er tilknyttet en fysioterapeut, som hjælper dig med den daglige træning.

Cafeteriaet har åbent alle dage fra 11.30 til 14.00, hvor du kan handle direkte. Derudover leverer vi morgenmad, mellemmåltid, middags- og aftensmad til de af vores beboere, der er visiteret til madordning på centret. Birkevang får leveret mad fra centralkøkkenet til cafeteriaet, hvorefter vi spiser den sammen ude i bofællesskaberne.

Se galleri af Birkevang

 

Vil du vide mere

Beskrivelse af Birkevang

Se en oversigt over alle huslejeskemaer og plantegninger for ældrecentre i Næstved Kommune 

Kontakt

Center for Sundhed og Ældre
Telefon: 5588 1200

Kontakt:
Teamleder, Dennis Schmøde
Tlf.: 2121 3858
 

Find os:
Birkevang
Birkevænget 55,
4160 Herlufmagle

Sidst opdateret den 11. juli 2019