Ældrecentret Symfonien

Velkommen til ældrecentret Symfonien i Næstved, hvor især den ny-moderne arkitektur og skønne beliggenhed tiltrækker din opmærksomhed.

Her ser du indgangen til ældrecentret Symfonien. Et af kommunens moderne ældrecentre, som blev bygget i 2009.

Symfonien byder på ny og spændende arkitektur i bofællesskaber, hvor indretningen er med til at skabe liv. Du kan mødes med pårørende eller andre beboere i de små hyggelige stuemiljøer med internatadgang og bløde lænestole. Centeret blev bygget i 2009, og byder indvendigt både på et moderne sanserum, træningssal, et håndarbejdeværksted og en fælles opholds- og spisestue.

Ældreliv på dine præmisser

Omkring halvdelen af vores boliger er målrettet beboere med demens, men vi tilbyder også almindelige ældreboliger.

Vi er et sted med fællesskab og naboskab, i det omfang vores beboere ønsker det. Vi er gode til, at inddrage beboere og pårørende i, at skabe en spændende hverdag, for eksempel laver og spiser vi mad sammen ude i det enkelte bofællesskab, ser fjernsyn eller gør gymnastik. Vi hjælper dig gerne med at komme til gudstjeneste også.

Du kan læse mere om aktiviteter på demensområdet her

Vi er også et aktivitetscenter

Vi har et stærkt samarbejde med frivillige, og vi tilbyder aktiviteter, der kun er for vores beboere, og nogle som er åbne for alle ældre. Vi opfordrer pårørende til at spise med, når aktiviteten foregår om eftermiddagen. På Symfonien kan du for eksempel:

Derudover kan du som beboer bruge Cafeen eller Festsalen til at fejre større begivenheder, og familien er også velkommen, efter forudgående aftale med personalet.

Læs hvad der sker på dit ældrecenter i Aktivitetssprøjten

Sådan er Symfonien indrettet

På Symfonien bor du i et bofællesskab. Vi har tre bofællesskaber med 12 beboere i hvert, og boligerne er hhv. et- eller torumsboliger. Vores torums boliger egner sig også til ægtepar, der ikke begge har behov for mange fysiske hjælpemidler.

Symfoniens placering er tænkt som en lysning i skoven. Her er du tæt på naturen i form af Susåen og Stenskoven, men samtidig bynært og i gåafstand fra dagligvarebutikker og et busstoppested.

Se galleri af Symfonien

Hvad koster boligen

Se en oversigt over alle huslejeskemaer og plantegninger for ældrecentre i Næstved Kommune

Embedslægen og Revas tilsyn med Symfonien