Skadedyr

Der findes mange forskellige slags skadedyr og lige så mange måder at komme af med dem på.

Du kan her på siderne læse mere om, hvilke former for skadedyr som Næstved Kommune hjælper med at bekæmpe, og hvilke som du selv skal hyre en privat bekæmper til.

Rotter

Du skal kontakte Næstved Kommune, hvis du har set en rotte eller spor efter rotter på din ejendom. Du kan læse mere om, hvordan du anmelder rotter til Næstved Kommune og om hvordan det praktisk fungerer, når vi har modtaget din anmeldelse her på siden.

Klik her for at læse mere om rotter og hvordan du anmelder dem til Næstved Kommune.

Du kan ved at klikke her se mere om, hvordan du bedst sikrer dig mod rotter i vores 8 nye film.

 

Hvepse og bier

Hvis du har problemer med hvepse, kan du kontakte et firma, der tager sig af skadedyrsbekæmpelse. Biavlerforeninger henter ofte gerne et bistade gratis

Læs om bisværmhentere hos Danmarks Biavlerforening (nyt vindue) 

 

Skadedyrslaboratoriet

Skadedyrslaboratoriet hører under det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet. De tager sig ikke af at bekæmpe skadedyr. Men på deres hjemmeside har de en skadedyrsguide, som du kan bruge til at finde ud af hvad det er for et skadedyr du har. Når du har fundet ud af hvilket skadedyr det drejer sig om, kan du læse om det i deres vejledninger. Skadedyrslaboratoriet har også en konsultation. Læs om kontakt oplysninger og priser på deres hjemmeside.

Gå til Skadedyrslaboratoriets hjemmeside ”Spørg om skadedyr” (nyt vindue)

 

Skadedyr på planter

Har du fået skadedyr på dine planter kan du spørge landbrugs - og havekonsulenten om råd. Det kræver normalt medlemskab. Du kan f.eks. få kontakt til en landbrugskonsulent gennem Dansk Landbrugsrådgivning.

Gå til Dansk Landbrugsrådgivning (nyt vindue)

 

Parasitter på dyr og mennesker

Har dit husdyr fået parasitter eller skadedyr, kan du spørge dyrlægen om råd og vejledning. Har du selv, eller andre mennesker, fået skadedyr eller parasitter, skal du gå til egen læge for behandling.

 

Vildt

Har du problemer med vildt, kan du kontakte vildtkonsulenten i det lokale skovdistrikt. Du kan finde en oversigt over skovdistrikter hos Naturstyrelsen.

Kontakt

Center for Plan og Miljø, Affald
Telefon: 5588 6180
E-mail:

Selvbetjening

Brug selvbetjeningen og undgå telefonkø. Du kan anmelde rotter 24 timer i døgnet.

Foto af rotte

I Skadedyrslaboratoriets vejledninger kan du læse om

bier, dræbersnegl, hvepse, husmår, lopper, lus, mosegris, mus, muldvarp, og skovflåt.

Gå til Skadedyrslaboratoriets hjemmeside "Spørg om skadedyr" (nyt vindue)

Sidst opdateret den 8. april 2019