Nyheder om Veteranindsatsen i Næstved Kommune

Her kan du følge med i de seneste nyheder om veteranindsatsen i Næstved Kommune

Sommerferie i veteranindsatsen

Veteranindsatsen holder sommerferie i perioden 12. juli til d. 5. august 2019.

Har du akut brug for hjælp, kan du kontakte Veterancenterets døgntelefon på 72819700 eller Veteranstøttens på telefon 80608030.

Har du spørgsmål angående en aktiv sag i Næstved Kommune, kan du kontakte vores kollegaer på og tlf. 2016 6574.

Veterankoordinatoren holder orlov.

Veterankoordinator Johan Poulsen går på 3 års orlov i perioden 1. august 2019 til 31. juli 2022.

I forbindelse med sit job som kaptajn i Forsvaret, skal Johan udstationeres som Exercise Planer ved Head Quarter Multinational Corps, North East i Polen og kan derfor ikke varetage sit job som Veterankoordinator i Næstved Kommune.

Indledningsvist overgår alle Johans opgaver til veterankonsulent Mai Huniche. Mai kan kontaktes på mchun@naestved.dk eller telefon 2421 1747.

Vi ønsker Johan held og lykke med hans nye job og flytningen til Polen

Sport for veteraner og pårørende forlænges året ud.

I slutningen af juli måned evaluerede Veteranindsatsen på forårets 2 sportshold, yoga og styrketræning. I evaluering blev der både set på hvor mange deltagere, som havde fulgt holdene samt hvordan brugerne og instruktører har oplevet dem.

Tanni Kristoffersen er pårørende til en veteran og har fulgt yogaholdet det meste af foråret. Hun fortæller; "At komme hos Elin hver tirsdag, giver mig ro i mit hovede og i min krop. Jeg kan tydeligt mærke på min krop at det mangler, når jeg ikke har været afsted. Så er der lidt mere uro i krop og sind. De 90 minutter kan på virke min nattesøvn i op til to døgn efter, hvorjeg sover bedre/føler mig mere udhvilet dagen efter. Den ene gang holdt jeg skarpt øje med mit pulsur under hele seancen. Min puls faldt med hele 20 slag i minuttet fra start til slut. Det er da til at forstå!"

Ligeledes lyder tilbagemeldingerne fra brugerne af styrketræning, der kun har bestået af veteraner, at det er ”motion krydret med oplevelser, skyllet ned med kaffe og vand” og at "tonen er rå med hjertelig" hvor "det sociale er i fokus" samtidigt med at det er sundt.

På samme måde er de to instruktører Elin Karbech fra Karbech Mindful Living og Anders Ambus fra Vejen Frem meget positive oven på de 3 første 3 måneder pilotforsøg.

Begge hold har desuden haft en fornuftig belægning og det er derfor blevet besluttet, at de forlænges frem til nytår. Efter at have holdt en velfortjent ferie starter styrketræningen derfor op igen torsdag d. 1. august og yoga følger tirsdag d. 13. august. Læs mere her

Borgermøde om Veteranindsatsen.

Vil du høre mere om veteranindsatsen i Næstved Kommune, hvilke fokusområder vi beskæftiger os med og hvad planen er for fremtiden?

Så kom til borgermøde tirsdag d. 18. juni kl. 19:00 på Næstved Bibliotek, hvor der også vil være masser af muligheder for at stille spørgsmål og komme med gode ideer til den fremtidige indsats

Tilmelding til Mai på mchun@naestved.dk senest 17. juni

Samarbejdsaftalen med Veterancentret i hus.

Henved 50 mennesker var mødt op i Byrådssalen, da Næstved Kommune og Veterancentret tirsdag eftermiddag fejrede underskrivning af en ny samarbejdsaftale. Og der var rigeligt at fejre, for aftalen er blot en overbygning til et allerede godt samarbejde mellem de to organisationer. Det understregede både borgmester Carsten Rasmussen, Chef for Veterancentret Oberst Susanne Lund og Beskæftigelses- og uddannelsesudvalgsformand Anette Brix i deres taler. Her kom de blandt andet også ind på Forsvarets store historiske betydning for Næstved Kommunes udvikling, hvor vigtigt det gode samarbejde er for at hjælpe veteranerne, og hvordan kommunen og Veterancentret hver især kan supplere hinanden og fælles skabe den bedst mulige veteranindsats.

Aftalens formål er at styrke vidensdeling og samarbejdet mellem Veterancentret og Næstved Kommune. De første to fokuspunkter bliver udvikling af beskæftigelsesindsatsen og styrket uddannelse af medarbejdere på tværs af kommunen.

VeteranCafé Næstved starter pårørende forløb med støtte fra Veterancentret.

Tirsdag d. 6. maj startede 10 pårørende i et nyt tilbud om metakognitiv terapi til pårørende til veteraner med PTSD hos VeteranCafé Næstved.
Det er gratis for de pårørende at deltage i kurset, så det har været muligt for alle at deltage. Pengene til at betale for underviseren kommer fra et tilskud på 72.000 kr. fra Veterancentret.
Kurset er et 6 måneders forløb, der starter op med 6 uger med ugentlig gruppeterapi. Derefter mødes gruppen samlet hver 6 uge frem til jul.

Nyt tilbud om yoga og styrketræning for veteraner og pårørende.

Fra uge 14 bliver det muligt for veteraner og pårørende at gå gratis til yoga og styrketræning. Læs meget mere om det nye tilbud lige her

Møde i De Blå Baretter i Næstved

Har du lyst til at komme og få en snak omkring udsendelse, foreningen eller andet? Så er du velkommen i De Blå Baretter den første onsdag i hver måned fra kl. 19.00 – 22.00, hvor der er åben i lokalerne på Menstrup Bygade 60.

Jobcenter

Har du spørgsmål?

Kan du skrive til veteranindsatsen på eller tage direkte kontakt til
Veterankoordinator Johan Poulsen på 2034 7441 eller på mail  eller