Børnekulturhuset

 Børnekulturhuset ligger på Grønnegades Kaserne Kulturcenter og er for børn mellem 0 og 12 år, som bor i Næstved Kommune.  

Børnekulturhuset

Børnekulturhuset arrangerer kreative workshops for daginstitutioner og skoleklasser, ligesom der jævnligt afholdes kurser om kunst, kultur, musik, leg og sprog for lærere og pædagoger. I efterårsferien, til kulturnatten, til jul og i udvalgte weekends er der kreative workshops for børnefamilier i børnekulturhuset.

Læs mere om alle Børnekulturhusets aktiviteter på www.naessi.dk


Børnenes grønne ven

Den grønne drage Næssi er maskot for børnekulturen i Næstved Kommune. Han kan bl.a. opleves ved koncerter for børnehavebørn og familier, hvor han optræder sammen med Ulla Abdullas Coco Bongo Band. Lyt til alle Næssis dejlige sange på Næssis APP, som du finder i din app-butik.

 

En årlig festival

Hvert år i uge 20 er der børnekulturfestival for byens 0-12-årige børn. Hele byen summer af børnekulturelle tilbud, hvor børnene både kan være tilskuere til forestillinger og koncerter og også selv få maling under neglene, når de slipper fantasien løs i de kreative workshops, der er i ugens løb. Børnene selv er også på scenen, når de optræder for andre børn med teater, musik og andre udtryksformer.

 

I 2017 deltog fem børn fra Holmegaardskolen afd. Fensmark i et filmprojekt, hvor de ugen igennem filmede og interviewede kunstnere, kulturpersonligheder og børn under børnekulturfestivalen. Resultatet er blevet en lille dokumentarfilm, der med al tydelighed viser, at børnekulturen når ud til rigtig mange børn i Næstved Kommune under Børnekulturfestivalen. Se filmen her.

Teater for daginstitutioner og skoler

Børnekulturkonsulenten indkøber hvert år teaterforestillinger til daginstitutioner og skoler. Teaterindkøbsordningen hedder WAUW og programmet kan ses på www.naessi.dk

Langt de fleste forestillinger finder sted i Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice
Telefon: 5588 3020
E-mail:

Kontaktoplysninger

Børnekulturhuset
Grønnegade 10
4700 Næstved

Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing

Mail:

Tlf: 20 21 15 66

Næssi - Børnekultur logo

Sidst opdateret den 8. april 2019