Enø Lejren

 

Næstved Kommune er ejer af den tidligere feriekoloni på Enø Kystvej 300

Den tidligere Feriekoloni på Enø, der ligger på Enø Kystvej 300, hedder nu Enø Lejren.
Næstved Kommune ejer lejren, og der er stiftet en venneforening med en bestyrelse, der i samarbejde med Næstved Kommune har renoveret bygningerne og ryddet op på grunden. Der er således etableret et madpakkehus og toilet, og i perioden fra påske til efterår er der et indendørs shelter, hvor det er muligt at overnatte et par nætter. Desuden er der planer om et formidlingsrum, hvor Enø Lejrens historie og Overdrevets fugle-, dyre- og planteliv vil blive vist.
Venneforeningen udsender med jævne mellemrum et nyhedsbrev, der fortæller om nye tiltag og arrangementer. Toilet og shelter lukkes om vinteren, da der bliver lukket for vandet umiddelbart efter efterårsferien.
 
Der er offentlig adgang på cykel og til fods fra vendepladsen/p-pladsen ved Draget – enten langs stranden eller på grusvejen, der fører direkte ud til lejren. Fra lejren er der adgang til stranden. 
 
Bygningerne skal blandt andet bruges af Næstved Kommunes institutioner, men der er også offentlig adgang til at benytte Enø Lejrens faciliteter. 
 
Det er gratis at være medlem af Venneforeningen.

Kontaktperson i Venneforeningen er formand Claus Ditlev Larsen, som kan kontaktes pr. mail: 

Kontakt

Center for Plan og Miljø, Vand og Natur
Telefon: 5588 6190
E-mail:
Sidst opdateret den 8. april 2019