Skønne rundture centralt i Næstved

I Næstved er naturen mange steder tæt på. Susåen med Rådmandshaven, Kanalen med Ydernæs og Åsen med Fruens Plantage udgør byens grønne kiler. Oplev rundturene, eller gå ad de længere ruter.

Rundture:

Rådmandshaven (hjertestier)
Oplev en skov med gamle kæmper af eg, bøg og avnbøg. Med bække der snor sig igennem skoven. Susåen krydses ved Hvælvingebroen over til Herlufsholm Kostskole og skoven Friheden. Prøv Blå eller Rød Rute.

Rådmandshaven

Du kan her se et kort over ruterne ved Rådmandshavens Hjertesti: Blå og Rød

Åsen rundt
Her er udsigt ud over Næstved by. Et rigt blomsterflor vokser på den sandede jord. Åsen er en stor sandbanke aflejret af en flod. Floden løb i en sprække i iskappen, der lå her for 15.000 år siden.

Åsen rund om Årsen

Du kan her se et kort over ruten ved Åsen

Ydernæs (hjertesti)
Gå langs fjorden og få kik mod Appenæs ved Susåens gamle udløb. Oplev Karrebæk Fjord med kik mod Gavnø. Følg også Kanalen og kanten af det gamle Grimstrupnæs med Ydernæs-søen og store rørskove.

Ydernæsstiens

Du kan her se et kort over ruten ved Ydernæs Hjertesti

Grimstrupstien
Landsbyen Grimstrup er i dag et fredeligt hjørne af Næstved. Gå bag kolonihaver, passér en grøn fælled og fortsæt langs Kanalen. Kom retur via Even Statsskov. Nyd de gule, røde og blå vilde blomster.

Grimstrupstien

Du kan her se et kort over ruten ved Grimstrupstien

Fruens Plantage
Oplev den mægtige ås dækket af løv- og nåletræer. Rød og blå rute går op og ned tværs over åsen. Ruterne giver god motion – og et godt indtryk af Sjællands mægtigste ås.

Fruens plantage

Du kan her se et kort over ruterne ved Fruens Plantage: Blå og Rød

Rønnebæk Fælled (vest)
En åben fælled med græsning og høslæt fører langs Rønnebæk Å. Turen går ind i Hovedmoseskov, hvor en lang gangbro fører over en sump. Nyd de gule iris og duftende vandmynte.

Rønnebæk Fælled vest

Du kan her se et kort over ruten ved Rønnnebæk Fælled (vest)

De længere ture:

Næstved Havn – Fruens Plantage
Nyd lægeplante-haven i Sortebrøde-anlægget, Åsen med Sjølundstårnet og siden Rønnebæk Fælled (vest). Turen slutter i Fruens Plantage ved shelter- og rastepladsen Fruens Ly.

Næstved havn Fruens plantage

Du kan her se et kort over ruten ved Næstved Havn - Fruens Plantage

Næstved Station – Appenæs
Du går langs baneterrænet og kommer op på kanten af Åsen øst for omfartsvejen. Du når Rønnebæk Fælled med Rønnebæk Å, hvor havørreden vandrer op. Følg åen ud til Appenæs og Susåens gamle udløb.

Næstved station Appenæs

Du kan her se et kort over ruten ved Næstved Station - Appenæs

Herlufsholm – Stenskoven
Fra idrætscenteret går turen langs Susåen ad en trampesti. Mægtige ege og avnbøge afløses af et åbent overdrev. Turen fortsætter til Vridsløse Statsskov, kirkeruinen i Vridsløse og Stenskoven med engsøer.

Herlufsholm stenskoven

Du kan her se et kort over ruten ved Herlufsholm - Stenskoven

Kontakt

Center for Plan og Miljø, Vand og Natur
Telefon: 5588 6190
E-mail:
Sidst opdateret den 8. april 2019