Valgplakater

Her kan du læse om, hvor og hvordan du må hænge valgplakater op, og hvornår du skal sørge for at tage dem ned igen.

Valgplakat

Loven definerer en valgplakat som ”en valgagitatorisk meddelelse på en vejrbestandig plade, der ikke er større end 0,8 m2”.

Valgplakater, der opfylder disse krav, fritager partier, kandidater og kandidatlister m.fl. for at skulle søge kommunen om tilladelse til at sætte valgplakater op. Ønsker et parti, en kandidatliste eller en kandidat m.fl. at opsætte større plakater, bannere, skærme med levende tekst og billeder m.v., skal der søges om tilladelse hos den pågældende vejbestyrelse eller kommune. 

Hvornår må valgplakaten sættes op?

Du må hænge valgplakater op fra kl. 12.00 den 4. lørdag før valgdagen. Valgplakaterne og de midler, der er brugt til at hænge dem op med, skal være taget ned igen ved døgnets afslutning senest 8 dage efter valgdagen. 

Du skal ikke søge tilladelse til at sætte valgplakater op, men opsætning af valgplakater skal i øvrigt ske i henhold til de Generelle regler for opsætning af plakater (gælder for kommuneveje i Næstved Kommune).

Du kan finde yderligere information om valgplakater og opsætning af valgplakater på offentlige veje på Økonomi- og Indenrigsministeriets og på Vejdirektoratets hjemmesider (se faktaboks til højre).

Kontakt

Center for Politik og Udvikling

Valgplakater

Du skal ikke søge tilladelse til at sætte valgplakater op, men opsætning af valgplakater skal i øvrigt ske i henhold til de Generelle regler for opsætning af plakater (gælder for kommuneveje i Næstved Kommune)

Økonomi- og Indenrigsministeriets information om valgplakater

Vejdirektoratets vejledning til opsætning af valgplakater (generelt for offentlige veje)

Hvis du vil vide mere

Næstved Park & Vej
Thurøvej 5
4700 Næstved
Telefon: 5588 6470
E-mail:

Sidst opdateret den 8. april 2019