Alle veteraner kan få en hjælpende hånd

Er du tidligere udsendt? Og har du blandt andet behov for hjælp i hverdagen, et netværk med andre veteraner eller en personlig samtale, så er der en række tilbud, du kan få glæde af i Næstved Kommune.

Det kan være svært at komme tilbage til hverdagslivet, når man har været udsendt. Det kan være, du har psykiske eller fysiske skader, eller at du i det hele taget har svært ved at finde dig til rette i det liv, du vender tilbage til. Det kan påvirke din familie og dine relationer til arbejde og venner.

I Næstved Kommune er der god hjælp at hente. Vi har en veteranindsats, der dækker bredt over beskæftigelse, sundhed, familie og støtte til udsatte veteraner. 

Forsvaret har altid haft en ganske særlig betydning for Næstved. Derfor blev der i 2015 vedtaget en veteranpolitik, der skal sikre et konstant fokus på vores veteraner. 
Signalet i vores lokale politik er klart: Udsendte fra forsvaret, politiet, beredskabet, sundhedssektoren og andre sektorer skal have anerkendelse og respekt for den store indsats, de har ydet i forhold til det danske samfund. I den forbindelse er det også vigtigt at huske på de nærmeste pårørende, som for en tid har undværet en far, en mor, en søn eller en datter.

Du kan finde Veteranpolitikken her

Herudover bliver Flagdag for Danmarks udsendte fejret i Næstved hvert år. Dagen omfatter alle, der er eller har været sendt ud fra Udenrigsministeriet, Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet.

Den nationale flagdag den 5. september er en officiel flagdag for Danmarks udsendte, hvor de bliver anerkendt for den indsats, de har ydet i en række af verdens konfliktområder siden 1948.

I Næstved Kommune anerkender vi krigsveteranernes særlige indsats ved at markere dagen med reception i byrådsalen, taler, gudstjeneste og kransenedlæggelse ved mindestenen.

Planlægningen af flagdagen sker i tæt samarbejde med de lokale veteranforeninger. Har du input eller ønsker til flagdagen, er du meget velkommen til at sende dem på mail til veteran@naestved.dk. 

Hvis du vil holde dig opdateret på veteranindsatsen i Næstved Kommune, er du desuden meget velkommen til at følge vores facebookside Veteranindsatsen i Næstved Kommune

Kontakt

Center for Arbejdsmarked
Telefon: 5588 6600

Har du spørgsmål?

Kan du skrive til veteranindsatsen på

Sidst opdateret den 29. april 2019