Mærk Næstved

Mærk Næstved - Godt liv for familien

MN farve
For den moderne familie er Næstved Kommune et attraktivt sted at bo. Her er ægte velfærd – det, der gør livet værd at leve: Solide arbejdspladser, sunde og grønne omgivelser, gode skoler og masser af aktiviteter. Naturen i kulturen – og kulturen i naturen.

Hurtige tog

I Næstved er man i forbindelse med alting. Vi er Sydsjællands smørhul og en del af en voksende hovedstadsregion. I 2021, når strækningen mellem Ringsted og Nykøbing F. er udbygget i forbindelse med Femern Bælt forbindelsen, kan man køre fra Næstved til København på blot 36 minutter. En togtur gennem skøn natur, hvis man er blandt de mange pendlere – og man er lige så hurtigt tilbage hos familien efter dagens dont.

Vi tænker langt og grønt

Man kan også finde job i Næstved, kongerigets centrum for fleksibelt småerhverv. Fleksibilitet og bæredygtighed kendetegner Næstveds arbejdspladser. Med den kommende Ressource City, Danmarks førende demonstrationscenter inden for up-cykling, er kommunen et flagskib for miljørigtig innovation og moderne partnerskaber. Vi tænker langt. Og vi tænker grønt.

Læring og trivsel

I Næstved finder man læring for hele familien. Vi har fokus på høj faglighed, men også på hverdagserhverv og praktisk innovation. I daginstitutioner og skoler arbejder lærere, pædagoger, elever og virksomheder sammen. Målet er en ung generation, der trives, og forældre, der er tilfredse med børnenes skolegang.

Pulserende kulturliv

Kulturens puls banker gennem Næstved. Her er oplevelser og events i det offentlige rum, musik, teater, fritidsliv og fællesskab. Og en banebrydende ungdomskultur af international karakter. Kreativitet og involvering.

Link til visionen: Mærk Næstved — et godt liv for familien.

Kontakt

Center for Politik og Udvikling

Om "Mærk" og "Mærke"

At mærke er et verbum. Mærke er et substantiv
Tor Nørretranders gjorde dobbeltheden berømt med sin bog: Mærk verden (Du kan sætte et mærke og du kan mærke at den er der)

I Næstved går det begge veje: Sæt dit mærke på Næstved og Mærk det som Næstved giver dig.

Når man er helt tæt på noget eller nogen så ”mærkes det” – det observeres ikke kun. Det er mærkbart og efterlader indtryk.

Mærk opfordrer til nærhed. Det er tættere end nært og tæt.

Kunstoplevelser der mærkes er noget helt andet end kunst der ses og høres(på). Naturen skal mærkes gennem alle fem sanser, den skal ikke bare ses på.

En levende havn mærkes (duftes, lyder af noget, kommer tæt på dig) - en tom havn ser man ud over.

Mærk er en opfordring til at skabe varme forbindelser – f.eks. i samspillet imellem læge/patient, barn/pædagog, ekspedient/kunde – og kommune/borger.

Sidst opdateret den 30. september 2016