Kom til borgermøde om Kommuneplanstrategi 2019

7. februar 2019

Næstved byråd inviterer alle borgere i Næstved Kommune til at høre om og komme med input til det udkast, som de har lavet til den kommende kommuneplanstrategi. Det foregår på et borgermøde i Ressource City, den 19. februar kl. 19.00.

Er du interesseret i udviklingen i Næstved Kommune? Har du en mening om, hvilken retning kommunen skal bevæge sig i? Eller er du bare nysgerrig på det sted, du bor? Så kom til borgermøde om den kommende kommuneplanstrategi i Næstved Kommune den 19. februar i Ressource City.

En kommuneplanstrategi kan betragtes som kommunens udviklings- eller investeringsplan for de næste 12 år. Den tager afsæt i byrådets vision Mærk Næstved - Sammen om Fremtiden og folder visionen ud gennem 10 udvalgte temaer, der handler om alt fra uddannelse og erhverv til Næstved by og havn.

Byrådet har lavet et udkast til kommuneplanstrategien, og på borgermødet bliver man præsenteret for hovedlinjerne i strategien, og man kan vælge sig ind på to workshops, hvor man går i dybden med de enkelte temaer. Derudover vil der være små oplæg fra borgere i Næstved, der på den ene eller anden måde har sat deres præg på kommunen. 

- Jeg håber, at rigtig mange vil komme til borgermødet. Det gælder de helt store linjer for udviklingen af kommunens fremtid. Vi har skabt den her kommune sammen, og nu skal vi videreudvikle den i fællesskab, lyder det fra Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune. 

Program for borgermøde

Kl. 19.00: Velkomst ved borgmester Carsten Rasmussen og introduktion til kommuneplanstrategiens temaer og potentialer.
Kl. 19.15: Oplæg, erfaringer og drømme fortalt af Næstved-borgere
Kl. 19.40: Workshop session 1
Kl. 20.20: Workshop session 2
Kl. 21.00: Tak for i dag 

Temaerne i kommuneplanstrategien er: 

Næstved i vækst og udvikling - vision: Næstved Kommune vil være en førende kommune i Danmark, hvor bæredygtig udvikling og innovative løsninger danner grundlag for fremtidens vækst og trivsel
Næstved By - En levende bymidte
Næstved Havn - Byudvikling og udflytning af erhvervshavn
Landdistrikter - vision: Næstved kan - både by og land
Natur - Naturen som aktiv
Kultur - Holmegaard Værk som det nye fyrtårn
Børn og unge - vision: Generation NÆSTved former fremtidens voksne
Uddannelse - vision: Veje til ny viden
Velfærd - vision: Velfærd med omtanke
Erhverv - vision: Et stærkt fundament for fornyelse

Se hele udkastet til kommuneplanstrategien her.

Borgermødet bliver afholdt på Ressource City, Maglemølle 31, Næstved, den 19. februar kl. 19.00-21.00. Kan du ikke komme til selve borgermødet, så følg med på kommunens Facebook-side, hvor første halvdel af mødet bliver live-streamet. 

Alle er velkomne, og der bliver serveret gratis kaffe og kage i løbet aftenen.

Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Direktionssekretariatet
E-mail:
Sidst opdateret den 7. februar 2019