Tredje etape af landets største cykelløb starter i Næstved

25. juli 2018

Når PostNord Danmark Rundt kommer til Næstved den 3. august bliver det femte gang, at Danmarks største cykelløb lægger ruten forbi Næstved Kommune. I år startes cykelløbet den 1. august med en etape, der både har start og mål i Aalborg. Siden kommer løbets 120 professionelle cykelryttere så til Næstved, når tredje etape skal køres.

Postnord Danmark Rundt 2018
5. etape af PostNord Danmark Rundt i 2016 blev skudt af sted i Karrebæksminde i 2016, og det var et stort tilløbsstykke. Pressefoto: PostNord Danmark Rundt

Feststemning på Bredstræde Parkeringen


Det bliver en livlig dag i Næstved, når etapestarten skal gå fra Havnegade ved den fritlagte Suså. I startområdet på Bredstræde P-plads bliver der masser af plads til tilskuere, der kan kigge med, når løbets ryttere præsenteres og indskrives før start. Forinden vil det lokale band, Stilleben, underholde fra scenen med et udpluk af originalt komponeret musik i akustisk version. Imens har publikum mulighed for at suge cykelløb-stemningen til sig, når rytterne varmer op og gør sig klar til dagens etape.
  

Kl. 12.55 skyder borgmester Carsten Rasmussen starten af på Havnegade.

- Jeg glæder mig helt enormt til at sende rytterne i PostNord Danmark Rundt af sted fra Næstved. Det var en skøn folkefest, da vi tilbage i 2016 skød løbet i gang i Karrebæksminde. Jeg er selv vild med cykelsport, og jeg er slet ikke i tvivl om, at succesen fra 2016 vil gentage sig. Det er en gave for byen at lægge rammer til sådan en stor begivenhed. På den måde får vi sat Næstved på landkortet, og jeg håber opmærksomheden omkring løbet er med til at inspirere endnu flere af kommunens borgere til at udforske vores cykelruter, lyder det fra borgmesteren.

Næstved Kommune bakker op om cykelløbets tilstedeværelse i byen. På dagen vil kommunen være repræsenteret ved en Mærk Næstved-stand, hvor der bliver delt gratis vand og klappehænder ud til tilskuere, der gerne vil heppe på sidelinjen, når cykelrytterne sendes af sted. 

 

Fakta om ruten

Masterstart finder sted på Havnegade kl. 12.55 ud af Vordingborgvej som en såkaldt 'neutraliseret start', dvs. i roligt tempo. Den skarpe start går på Appenæs Bygade lige før Gavnøvej.
Herfra går ruten på i alt 178,4 kilometer videre forbi Gavnø og over Vester Egesborg, Everdrup og Mogenstrup mod Præstø. Turen fortsætter over Dronning Alexandrines Bro til Møn, hvor Møns Klint skal bestiges ad en fire kilometer lang grusvej. Etapen har mål i Vordingborg med opløb foran Gåsetårnet.

Den komplette etapebeskrivelse og GPS-kort kan ses på www.postnorddanmarkrundt.dk, og etapen kan følges live på dr.dk/tv og DR1.    

Program for dagen

Kl. 11.25: Underholdning fra scenen på Bredstræde P-plads Kl. 11.55: Præsentation og indskrivning af rytterne på scenen
Kl. 12.55: Masterstart på Havnegade  

Ændringer i trafikken


Havnegade og Bredstræde Parkeringen lukkes for trafik på dagen den 3. august fra kl. 7.00 til kl. 15.00 på strækningen fra Fabriksvej og til Toldbodgade. Det vil være muligt at komme frem og tilbage på strækningen til fods eller på cykel. 

Kontakt

Center for Politik og Udvikling, Kommunikation
Telefon: 5588 5050
E-mail:
Sidst opdateret den 25. juli 2018