Mød 24 par kloge hænder i Mærk Næstveds julekalender

29. november 2018

Hvad ønsker en klejnsmede-lærling sig i julegave? Hvordan planlægger en eventkoordinator-elev den perfekte nytårsfest? Og hvad spår en frisør-elev bliver hårtrenden i 2019? Det kan man sammen med mange andre spørgsmål få svar på i årets Mærk Næstved-julekalender. Hver dag i december åbner Mærk Næstved nemlig en ny låge på deres Facebook-side, hvor en erhvervsfaglig elev fortæller om sit fag og deler ud af nyttige tips og tricks. 

Frederik Rosantus gemmer sig bag 1. kalenderlåge

Årets Mærk Næstved julekalender sætter spot på elever fra erhvervsuddannelserne for at varme op til DM i Skills - de årlige Danmarksmesterskaber for erhvervsuddannelsernes dygtigste elever. Næstved er vært for DM i Skills den 4.-6. april 2019, og det bliver kæmpestort. Over 300 unge elever fra hele Danmark skal konkurrere i over 40 meget forskellige fag, og man forventer, at ca. 50.000 mennesker vil besøge Næstved i løbet af de tre dage, konkurrencerne varer.

Danmark kommer til at mangle 44.000 faglærte om bare 10 år, ifølge Dansk Industri. Næstved sætter derfor alle sejl til for at hylde det gode håndværk. Af samme grund er det oplagt at bruge julekalenderen som en måde at sætte fokus på erhvervsuddannelserne. 
 
- Ved at bringe 24 portrætter af lærlinge og elever fra vidt forskellige fag håber vi på, at mange vil få øjnene op for, hvor fantastisk mange muligheder der er for at vælge en uddannelse, hvor man bruger både hænder og hoved. Samtidig ser vi julekalenderen som en sjov måde at kickstarte optakten til den kæmpestore begivenhed, DM i Skills kommer til at blive, fortæller Pia Hegner, der er Skills projektleder i Næstved Kommune.
 
Alle 24 deltagere har et lokalt tilhørsforhold til Næstved Kommune, da de enten bor her eller er i lære i en virksomhed, der har hjemme i kommunen.

Julekalenderen kan følges fra den 1.-24. december ved at klikke ind på www.mærknæstved.dk, hvor der dagligt opdateres med et nyt portræt. Julekalenderen bringes også hver dag på Mærk Næstveds facebookside - her vil der også være mulighed for at deltage i en daglig konkurrence om oplevelser i Næstved Kommune.

Kontakt

Center for Politik og Udvikling
Sidst opdateret den 29. november 2018