Dobbelt prisuddeling på Rønnebæksholm

17. oktober 2019

Hele to priser bliver overrakt på Rønnebæksholm på torsdag den 24. oktober. Det drejer sig om Trelleborgfondens Kulturpris og den nye Talentpris, der i år bliver uddelt for første gang.

Jan Kiowski - sidste års vinder af Grundtvig-Marie Prisen
Sidste år blev Grundtvig-Marie Prisen givet til Jan Kiowsky, der i Næstved er kendt som primus motor for Grafisk Værksted.

Tidligere i år besluttede Kultur- og Demokratiudvalget besluttede at oprette en Talentpris for at anerkende og støtte unge, spirende talenter inden for det kunstneriske område. Prisen er på 10.000 kr. og uddeles til en ung, som har markeret sig eller ydet en særlig indsats inden for en eller flere kunstarter. På torsdag den 23. oktober bliver den uddelt for første gang på Rønnebæksholm. 

Det er et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra Talentskolen, Musikskolen og Ungdomsskolen, der indstiller kandidater til Kultur- og Demokratiudvalget, som udvælger prismodtageren, og Kulturudvalgsformand Linda Frederiksen overrækker prisen.

Det sker samtidig med, at borgmester Carsten Rasmusen overrækker Trelleborgfondens Kulturpris, også kaldet Grundtvig-Marie Prisen, på 25.000 kr., der hædrer kunstnere eller andre kulturelle aktører, der har bidraget til og udfordret den kulturelle udvikling i Næstved eller i de omkringliggende sydsjællandske kommuner.  

Grundtvig-Marie Prisen har siden 2016 været sponseret af Trelleborgfonden.

Prisuddelingen bliver markeret ved en reception på Rønnebæksholm torsdag den 24. oktober kl. 15.00, og alle er velkomne.

Kontakt

Center for Kultur og Borgerservice
Telefon: 5588 3020
E-mail:
Sidst opdateret den 17. oktober 2019