Den åbne uddannelsesvejledning hjælper unge mellem 18-29 år

7. oktober 2019

Unge mellem 18-29 år kan nemt og enkelt få hjælp til deres planer om uddannelse, når Åben uddannelsesvejledning byder de unge velkomne fra 10. oktober i Rådmandshaven 20.

Uddannelses vejledere
Ungevejlederne glæder sig til at tage imod de unge, når Åben vejledning slår dørene op fra 10. oktober. Fra venstre er det Jane Vibeke Bentzen, Jon Pultz Frederiksen og Joachim Rønnow.

Det er nemt, enkelt og tilgængeligt, og så skulle det gerne give de unge mellem 18-29 år en hurtigere afklaring i forhold til, hvilken uddannelse de gerne vil gå i gang med.
10. oktober slår Åben uddannelsesvejledning dørene op i Rådmandshaven 20. Her kan de unge flere gange i ugen tale uforpligtende med en uddannelsesvejleder.   
"Med vores Åben uddannelsesvejledning ønsker vi at gøre Næstved Kommune kendt for, at de unge har et tilbud om vejledning, som er let tilgængeligt, og som giver mulighed for en hurtigere indsats," lyder det fra arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
Uddannelsesvejledningen er en del af Den kommunale ungeindsats (KUI) i Næstved Kommune. KUI er en indsats, der går på tværs af de fire centre: Center for Arbejdsmarked, Center for Dagtilbud og Skole, Center for Børn og Unge og Center for Handicap og Psykiatri, hvor Center for Arbejdsmarked blandt andet står for vejledningen af de unge over 18 år.
 
Den åbne vejledning bliver et ekstra tilbud

Åben uddannelsesvejledning henvender sig til unge, der ikke tidligere har gennemført en ungdomsuddannelse, gerne vil skifte til noget andet, er i job men gerne vil i uddannelse, eller lige er flyttet til kommunen og har brug for vejledning. 
Ligesom den åbne vejledning bliver et ekstra tilbud i forhold til den lovpligtige opsøgende uddannelsesvejledning, der ligger under KUI i dag.
"Vi har valgt at oprette et ekstra tilbud, fordi der lige nu er en del unge, der står uden en uddannelse eller tilknytning til arbejdsmarkedet. Der er også en del unge, der er usikre på, hvilken uddannelse eller hvilket erhverv der lige passer dem. Det er vores mål, at de unge gennem vejledning bliver afklaret og vælger at tage en uddannelse eller går i job, så de kan følge deres fremtidsdrømme," fortæller ungeleder Tenna Fonseca Kaarslev og uddyber, at det er politisk besluttet, at der i Næstved Kommune skal være en indsats for unge over 25 år, som ellers er aldersgrænsen for uddannelsesvejledningen ifølge lovgivningen.
 
Torsdag d. 10. oktober kl. 10 er der åbent hus for samarbejdspartnere, og kl. 14 vil den åbne vejledning være klar til at modtage de unge. Vejledningen holder åbent for de unge tirsdage og onsdage kl. 10.00-14.00, og torsdage kl. 14.00-17.00. Det er ikke muligt at booke tid, man møder bare op. 

Kontakt

Center for Arbejdsmarked
Telefon: 5588 6600
Sidst opdateret den 7. oktober 2019