Gå til hovedindhold

Hvem skal vinde årets Grønne Pris?

Du har nu mulighed for at indstille din favorit kandidat(er) til Næstved Kommunes Grønne Pris 2022.

Indhold

  De sidste par år har prisens fokus været på naturen og miljøet.
  I år er prisen udvidet med emnerne klima og friluftsliv, hvilket betyder at du nu kan indstille kandidater, som har gjort noget for både natur, miljø, klima og friluftsliv.

  I 2021 gik Miljø- og Naturprisen til Nina og Niels Rasmussen fra Spjellerupgård. De har været den afgørende faktor for, at der er blevet etableret et stort vådområde ved Bjørnebækken nær Bjørnebæk Strand. Vådområdet har skabt et rigt fugleliv, hvor der er ca. 100 forskellige fuglearter.  

  Hvem skal vinde i år?
  Prisen kan både tildeles for en mangeårig indsats, for en specifik aktivitet eller et event.

  Det kan være en landmand, der gør en særlig indsats for miljøet; en gruppe, der samler skrald, når de går tur i skoven, en børnehave, der bruger naturen på en særlige måde, en gruppe der informerer eller involverer om klimaforandringer på nye måder; en jordejer, der har plantet skov eller etableret et vådområde, der både opsamler CO2 og skaber mulighed for at borgerne kan få nye naturoplevelser.

  Altså, nogen der gør en ekstra indsats og som inspirerer andre.

  Prisen tildeles en organisation, forening, klub, virksomhed eller person, som har formået at integrere respekten for miljø og natur i sin virksomhed eller gerning – eller på anden vis har gjort en særlig indsats for miljø og natur i Næstved Kommune.

  Hvordan indstiller du?
  Vinderen vælges af et bedømmelsesudvalg, der ledes af borgmesteren, og uddeles i forbindelse med Naturens Dag den 11. september 2022. Med prisen følger en hædrende omtale og en gave.

  For at indstille en kandidat, skal du sende en mail til natur@naestved.dk og fortælle, hvorfor netop de fortjener prisen.

  Deadline for forslag til vindere er 23. maj 2022.

  Kontakt

  Center for Teknik og Miljø

  Telefon: 5588 5588

  Send digital post (kræver nemid)