Gå til hovedindhold

Velkommen til Næstved

I Næstved Kommune har vi det hele – og mere til. Vi er vildt begejstrede for at bo her – omringet af naturen, kunst i verdensklasse, alverdens karrieremuligheder, gode skoler og institutioner. Vi er tæt på København, vores boliger er til at betale – og så er byen i rivende udvikling.

Indhold

  Ud af Danmarks 98 kommuner er Næstved Danmarks 15. største kommune målt på indbyggertal. Udenfor København er vi Sjællands næststørste kommune. Flere end 83.200 borgere kan ikke tage fejl: Næstved er en skøn kommune med alt, hvad der skal til, når hverdagen skal fungere.

  Du kan sagtens bo hele dit liv i Næstved. Vi har dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skoler af høj kvalitet. Vi har masser af ungdomsuddannelser og videregående uddannelser (Læs om uddannelser i Næstved). Vi har arbejdspladser og store karrieremuligheder.

  Investeringer i fremtiden

  Og så bygger vi på livet løs. Elever og lærere har taget de spritnye lokaler i brug på Munkebakken i Næstved, hvor VUC Storstrøm har bygget et stort, flot campus. Professionshøjskolen Absalon har nu offentliggjort, at de opfører et nyt campus ved siden af, og planen er at åbne i sommeren 2023.

  Udlændingestyrelsens nye kontorlokaler lige ved Næstved Station åbner i 2020 med plads til over 400 medarbejdere.

  Banedanmark er godt i gang med elektrificeringen af jernbanenettet i Næstved, så vi kan komme hurtigere fra Næstved til København. For at det kan lade sig gøre, er Rampen ved Næstved Station blevet rykket 15-20 meter og samtidig gjort mere tidssvarende.

  Flere mennesker får deres gang i Næstved City, og derfor skal der selvfølgelig være plads til at parkere. Næstved Kommune har selv været bygherre på to nye parkeringshuse ved Næstved Station med plads til i alt ca. 770 biler. Begge parkeringshuse ligger tæt på Næstved Station og bymidten – det ene på Grønvej og det andet på Rampen.

  Filmen om Næstved

  I 2017 lavede vi en animationsfilm om Næstved, som gik viralt på Facebook.

  Animationsfilm om Næstved