Gå til hovedindhold

Velkommen til Næstved

Er du tilflytter eller overvejer du at flytte tiI provinsen? I Næstved Kommune har vi det hele. Vi er omgivet af skøn natur og har kunst i verdensklasse. Der er gode institutioner, skoler og alverdens karrieremuligheder. Byen – og kommunen, er i rivende udvikling og har direkte togforbindelser til bl.a. København. Vi arbejder for at gøre Næstved til et endnu bedre sted at flytte til og bo.

Panoramabillede over Næstved by

Indhold

  Ud af Danmarks 98 kommuner er Næstved Danmarks 15. største kommune målt på indbyggertal. Udenfor København er vi Sjællands næststørste kommune. Flere end 83.500 borgere kan ikke tage fejl: Næstved er en skøn kommune med alt, hvad der skal til, når hverdagen skal fungere.

  Du kan sagtens bo hele dit liv i Næstved. Vi har dagplejer, vuggestuer, børnehaver og skoler af høj kvalitet. Vi har masser af ungdomsuddannelser og videregående uddannelser (Læs om uddannelser i Næstved). Vi har arbejdspladser og store karrieremuligheder.

  Investeringer i fremtiden

  Og så bygger vi på livet løs. Elever og lærere har taget de spritnye lokaler i brug på Munkebakken i Næstved, hvor VUC Storstrøm har bygget et stort, flot campus. Professionshøjskolen Absalon har nu offentliggjort, at de opfører et nyt campus ved siden af, og planen er at åbne i sommeren 2023.

  Udlændingestyrelsens nye kontorlokaler lige ved Næstved Station åbnede i 2020 med plads til over 400 medarbejdere.

  Banedanmark er godt i gang med elektrificeringen af jernbanenettet i Næstved, så vi kan komme hurtigere fra Næstved til København. For at det kan lade sig gøre, er Rampen ved Næstved Station blevet rykket 15-20 meter og samtidig gjort mere tidssvarende.

  Flere mennesker får deres gang i Næstved City, og derfor skal der selvfølgelig være plads til at parkere. Næstved Kommune har selv været bygherre på to nye parkeringshuse ved Næstved Station med plads til i alt ca. 770 biler. Begge parkeringshuse ligger tæt på Næstved Station og bymidten – det ene på Grønvej og det andet på Rampen.

  Se relevante artikler