Gå til hovedindhold

Kultur- og Demokratiudvalgets budgetblog 2021

Læs og kommenter på Kultur- og Demokratiudvalgets arbejde med budget 2021

Indhold

  Herunder er det muligt at læse om Kultur- og Demokratiudvalgets arbejde med budget 2021.
  Det er også her, du kan kommentere eller komme med gode forslag til det kommende budget. Materialet publiceres løbende, når budget 2021 er behandlet på udvalgsmøderne.
  Se mødekalenderen her
  Kultur- og Demokratiudvalgets medlemmer og opgaver

  Materiale fra budgetbehandlingen i Kultur- og Demokratiudvalget:
  Behandling af budget 2021 den 4. maj 2020 - sag 34
  Behandling af budget 2021 den 2. juni 2020 - sag 46

  Skriv din kommentar i boksen herunder.
  OBS: Kommentarer først vises på siden, når det er godkendt af en redaktør.

  BEMÆRK: Indlæg skrevet efter den 27/8-2020 vil ikke blive behandlet i udvalgene

  Kommentarer

  Jeg skal på vegne af Fuglebjerg Idrætsforening ansøge om støtte/tilskud til etablering af en kunststofbane ved Fuglebjerg Hallen. Vi oplever en større og større efterspørgsel fra vore fodboldspillere efter bedre træningsforhold. Vi vil med bedre træningsforhold nemmere kunne fastholde dem i klubben og måske tiltrække nye medlemmer, så der fortsat er en fodbold klub i lokalsamfundet.
  Vi har i længere tid arbejdet på projektet og har derfor indhentet mange tilkendegivelser fra de lokale skoler og institutioner, som også ser sig som kommende brugere af en kunststofbane.

  Finansiering: Uden kommunens accept af projektet er det svært for foreningen at skaffe den medfinansiering som vi er indforstået med at vi skal skaffe. Så vi håber at der fra kommunens side vil give en forhåndsgodkendelse, så vi kan begynde indsamlingen og ansøge fonde mm.

  På vegne af Fuglebjerg Idrætsforening
  Fodboldafdelingen
  Søren Heesche

  2020-10-08
  NÆSTVED SKATEHAL - INDENDØRS GADEKULTUR
  ØNSKE: 425.000 TIL SKATEBOWL I HALLEN

  Næstved Skatehal tilbyder dét, de fleste ikke gør – indendørs gadekultur. Indendørs gadekultur handler blandt andet om inspiration, kunst, stil, udfoldelsesmuligheder, fællesskab og udfordringer. Dette gør Skatehallen til et unikum.
  Skatehallens medlemstal buldrer derudaf. Vi har netop rundet 900 medlemmer. Ud over de selvorganiserede og fleksible fællesskaber i Skatehallen, danner den nu også rammen om Åben Skole, Skate Workshops og Pige Skate. Hallens brugere og medarbejdere er kendetegnet ved en høj grad af initiativ og kreativitet og de udvikler konstant nye former for fællesskaber. Denne udvikling har ungdomsskolen selv støttet med en investering på 400.000 i år til et nyt skateareal - det har været et kæmpeønske længe og lige efter på ønskesedlen, findes den bowle vi nu søger penge til.
  Alle skatere (både dem på boards og rulleskøjter), trial og BMX-cyklister samt streetbasketballspillere kan bruge Næstved Skatehal. Det er 900 kvadratmeter ægte gadestemning og ungdomskultur når det er bedst. Man lærer af hinanden, giver plads til hinanden - og man passer på hinanden.
  Netop opførsel af en skatebowl sammen med det nye skateareal, vil understrege hallens potentiale for nye og uerfarne skatere, men vil samtidig også kunne udfordre talenterne og give et bedre flow.

  Mette Madsen
  2020-09-25
  Foreningen Næstved Early Music (NEMF) har siden 2014 præsenteret mere end 100 koncerter og arrangementer på et højt kunstnerisk niveau i både Næstveds historiske centrum, men også ude i de små kirker i landdistrikterne til glæde for kommunens egne borgere men også mange andre gæster har fundet vej. Mange af arrangementerne er blevet omtalt langt udenfor kommunen og nogle er allerede blevet til nye ægte Næstved-traditioner såsom Vinfestivalen (fra 2015) og senest den årlige udendørs operakoncert ved Susåen.

  NEMF har siden starten arbejdet uden fast økonomisk støtte, men har de senere år rejst op imod en million hvert år til projekterne.
  Næstved Kommune har trofast støttet mange af projekterne gennem puljemidlerne - i 2019 og 2020 med gennemsnitligt mere end tkr. 300 årligt. Se udviklingen her https://www.nemf.dk/images/Bestyrelse/NEMF-oversigt-2014-2019.pdf

  Ved istedet at sætte NEMF fast på budgettet vil man dels kunne øge muligheden for at NEMF også ville kunne få fast støtte fra Kunstfonden, som kan sikre en mere hensigtsmæssig sæsonplanlægning og drift, men det vil også øge mulighederne for at vi kan udvide samarbejdet med erhvervslivet samt nå ud til nye publikumsgrupper gennem nye samarbejds-partnere.

  Vi vil derfor, i bedste Lars Grunth-stil, høfligst anmode om at komme fast på budgettet med et årligt beløb på mindst det vi plejer at kunne søge og få gennem puljerne, men ikke højere end at der også vil være penge til andre foreninger med gode projekter, som kan gøre byen ære og bringe kunsten ud til borgerne.

  Med venlig hilsen
  Peter Stevnhoved
  Formand for NEMF
  2020.08.26
  Kasernevej 17 danner rammen om musikalske institutioner som musikforeningen Urania, som indeholder Næstved Byorkester, Urania Glasorkester, Urania Bigband og Urania Tyroler orkester. Næstved Koret har også til huse her og musical truppen Sceptor ikke mindst. Brass bandet Gefion spiller og øver også her.
  alle disse grupper bruger lokaler hver dag i uge er glade for muligheden.
  vi har dog 2 udfordringer. akustik loftet drysser maling ned og er pga vandskader i megen dårlig forfatning. vi har tidligere søgt om en scene som vi mangler rigtig meget. men forslog selv for et par år siden da kommunen var og kigge på det, at scenen blev udsat til at taget var blevet repareret så det ikke regnede ind. Det er blevet lavet i 2017, hvor vi også fik nye døre og vinduer og vi savner ligesom at komme videre. under tagrep blevet der skåret større hul i loftet og det ser i dag så forfærdeligt ud at det kan være svært at have gæster inde og se og høre disse grupper og orkestre.
  vi er blevet oplyst at loftet vil koste i omegnen af 500.000 kr.
  så vi håber at dette kan komme på budget for 2021
  og at I samtidig vil sætte tidligere ansøgning om scene med på budget for 2021. (pris 300.000 i 2017)
  På urania og øvriges vegne
  Jørgen Madsen
  2020.07.31

  Kontakt

  Center for Koncernservice

  Telefon: 5588 5588

  Send digital post (kræver nemid)