Skip to main content

Motion og fællesskab i Center for Socialt Udsatte

2 årigt motions- og samværsprojekt for borgere tilknyttet Center for Socialt Udsatte. Aktiviteter på ugentlig basis med ubegrænset og gratis deltagelse.

En person på knæ der binder sine løbesko

Indhold

  Velkommen til en verden af motion og fællesskab

  Som noget nyt i 2020/21 tilbyder Center for Socialt Udsatte forskellige ugentlige motions aktiviteter for alle borgere, der benytter sig af vores tilbud. Herunder værestederne Varmestuen og Kornbakken, Bofællesskabet og Forsorgshjemmet på Marskvej, samt Stofrådgivningen i Næstved. Aktiviteterne er fastlagt i et skema, så borgere tilknyttet centeret mandag til fredag, uge efter uge, har mulighed for at stå op og gøre noget aktivt og godt for sig selv.

  Der er rigtig mange gevinster ved at være fysisk aktiv, som vil være svære at undvære, når først du har oplevet at have dem i dit liv

  Søren W. Olsen, Projektmedarbejder

  Tilbuddet om motion og fællesskab er for alle

  Dine danseevner, kondition og boldhåndtering betyder ikke noget for din deltagelse i aktiviteterne. Det handler om at du, uanset tidligere erfaring med aktiviteterne, kan få rørt dig, have det sjovt sammen med andre og måske på sigt få skabt nogle betydningsfulde forandringer i dit liv.

  Projektets aktiviteter*

  • Squash
  • Zumba
  • Fitness
  • Svømmehal
  • Badminton
  • Styrketræning
  • Fodbold
  • Cykling
  • * Fælles gåture (Aktiviteten er fastholdt under corona krisen under hensyntagen til forsamlingsforbud og sundhedsmyndighedernes retningslinjer)
  • * Kanoture (Aktiviteten er fastholdt under corona krisen under hensyntagen til forsamlingsforbud og sundhedsmyndighedernes retningslinjer)

  Fysisk aktivitet og samvær med andre virker

  Hvis du har det svært psykisk, kan fysisk aktivitet og samvær med andre, være med til at hjælpe dig, til at få det bedre.

  Fysisk aktivitet har en positiv indvirkning på din nattesøvn, dit velvære og dit mentale helbred.

  Du bliver i bedre humør og laver noget sjovt sammen med andre. Du gør noget godt for dig selv og får mere energi, til at klare de udfordringer du står med i hverdagen.

  Hvis du har et misbrug, kan fysisk aktivitet med fordel bruges som en del af din abstinensbehandling og du vil føle dig mindre anspændt og mere afslappet.

  Du kan have glæde af deltagelse i projektet hvis du:

  • Har haft perioder i dit liv, hvor du har været mindre aktiv – måske endda helt inaktiv – og måske stadig har svært ved at motivere dig selv, til at komme i gang.
  • Føler dig passiv og træt og har mistet lysten til at bevæge dig på grund af nogle særlige omstændigheder i dit liv
  • Har et ønske om at dyrke mere motion, men har brug for at din motion er planlagt på forhånd, og/eller at der er et fællesskab, der trækker, så du ved at du kommer afsted

  Hvad siger deltagerne om deres oplevelse med projektet:

  Det har været den største støtte og hjælp. Jeg har både tabt mig, hjulpet med min sociale angst, hjulpet med bedre og se og føle om min medicin virker som den skal og doseringen. Havde helt sikkert faldet tilbage i mit misbrug hvis ikke jeg havde dette projekt til og hjælpe mig igennem.

  Projektdeltager

  Meget grænseoverskridende til at starte med, fordi jeg brød mig ikke om at være omkring så mange mennesker af gangen. Men lige så snart vi begyndte havde jeg det meget sjovt. Menneskerne er vildt søde og jeg hygger hver gang jeg kommer :)

  Projektdeltager
  Forrige Næste

  Fantastisk idé - god motion og dejligt fællesskab! Jeg vil råde alle, der har lyst, til at deltage så meget de kan. Det er fantastisk og jeg var ikke kommet så langt, som jeg er nu, hvis jeg ikke var hoppet med på motions bølgen. En kombination af gode råd/vejledning og samvær med bevægelse. Jeg er så glad for at jeg fik chancen.

  Projektdeltager

  Deltagelse er gratis og du kan deltage så meget du vil. Du skal blot være tilknyttet en af Center for Socialt Udsattes afdelinger.

  Kontakt projektmedarbejder Søren W. Olsen for at høre mere på tlf. 2545 1569

  Links

  Kontakt

  Center for Handicap og Psykiatri

  Center for Socialt Udsatte

  Telefon: 5588 2170

  Send digital post (kræver NemID)