Besøg på ældrecentre

Sundhedsmyndighederne har nu givet grønt lys for udendørs besøg på ældrecentrene.

13. maj 2020
Tegnet plakat af to personer som sidder og taler - tekst: besøg på ældecenter

Indhold

  Pårørende til beboere på ældrecentre må nu komme på besøg. De endelige retningslinjer er nu på plads. Og det glæder både beboere og ansatte på ældrecentrene sig over.

  Her kan I læse om mulighederne:

  Et udendørs besøg

  I første omgang åbner vi for besøg udenfor. Enten på terrassen, i haven eller en gåtur i området.
  Lige nu har vi mulighed for at tilbyde ét besøg om ugen med maksimum to besøgende. Som udgangspunkt kan hvert besøg vare op til ½ time.

  Sådan passer vi på hinanden

  Det er uhyre vigtigt for os, at alle er trygge ved besøgene. Derfor tager vi forskellige såkaldte værn i brug.

  Helt konkret betyder det, at vi stiller plexiglasplader op, som man mødes på hver sin side af. Vælger man at gå en tur, får man udleveret et visir. Rengør visiret, tag det med hjem og brug det næste gang, du kommer på besøg.

  Samtidig gælder det naturligvis, at man ikke må komme på besøg, hvis man har de mindste symptomer på sygdom. Man skal undgå at røre hinanden, og alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal følges.

  Kontakt teamleder

  Det er vigtigt, at man ikke møder op uden en aftale. Ring i stedet til den teamleder, som man plejer at tale med. Sammen aftaler man en tid og præcist, hvor man skal møde op.

  Næste skridt

  Vi arbejder på også at oprette sikre og egnede indendørs besøgssteder. Pårørende får besked, når Styrelsen for Patientsikkerhed har udarbejdet konkrete beskrivelser af, hvilke fysiske rammer, der skal være tilstede for at få besøg også indendørs.