Coronavirus: Skærpede retningslinjer

Sundhedsstyrelsen meldte tirsdag aften nye retningslinjer ud om Coronavirus. Ansatte i sundheds-, omsorgs- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor Coronavirus er særligt udbredt (risikoområder), SKAL blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

04. mar 2020

Indhold

  Sundhedsstyrelsen har valgt at skrue op for beredskabet omkring Coronavirus (COVID-19) for at beskytte vores ældre, svage og sårbare borgere, som er mest udsatte for smitte, og som er i størst risiko for at få alvorlige komplikationer.

  Det betyder, at alle ansatte i sundheds-, omsorgs- og ældresektoren i Næstved Kommune, der har opholdt sig i et af risikoområderne skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst. For alle andre ansatte i kommunen, gælder det, at hvis man har opholdt sig i et af risikoområderne og er kommet hjem den 2. marts eller senere, skal man ligeledes blive hjemme i 14 dage.

  Pas på vores sårbare borgere
  Det er særligt vores ældre og svage borgere, som er mest udsatte ved smitte af coronavirus. Derfor opfordrer vi kraftigt til, at man ikke besøger ældrecentre, bosteder, sygehuse og andre institutioner, hvis man er det mindste i tvivl om, at man kan være udsat for smitte eller har opholdt sig i et af risikoområderne. Dette gælder også, hvis du er frivillig, besøgsven m.m.

  Risikoområderne er aktuelt fire provinser i Norditalien (Lombardiet, Emilia-romagna, Piemonte og Veneto), hele Iran, hele Kina samt den nordlige del af Sydkorea. Tjek Sundhedsstyrelsens liste, som bliver opdateret dagligt.

  Vi forventer ingen uregelmæssigheder i plejen af vores ældre og sårbare. Det vil sige, at der vil stadig blive draget omsorg, leveret mad m.m.

  Hvis der skulle opstå spørgsmål til pleje af de ældre, er du velkommen til at kontakte det vante plejepersonale.

  Mistanke om smitte

  • Mistanke om smitte
  • COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær.
  • Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte.
  • Hvis du indenfor de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning, eller hvis du har været i tæt kontakt med en person med COVID-19, så ring til lægen, hvis du er syg.
  • Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.
  • Udenfor åbningstid skal du ringe til lægevagt eller akuttelefon i din region (Find nummer).