Skip to main content

Næstved Kommune kan ikke opføre vindmøller ved Sparresholm

Næstved Kommune kan ikke vedtage planforslag om at opføre tre vindmøller på op til 150 meter ved Sparresholm. Det har erhvervsminister Simon Kollerup netop afgjort. Årsagen er, at vindmøllerne vil påvirke oplevelsen, når turisterne besøger Skovtårnet ved Camp Adventure.

Vindmøller ses i horisonten, med vejnet i forgrunden

Indhold

    Faxe Kommune er kommet med en indsigelse i forbindelse med planlægningen for store vindmøller ved Sparresholm i Næstved Kommune. Faxe Kommune mener, at vindmøllerne vil skade udviklingen i turismen ved Camp Adventure. Erhvervsministeren har givet Faxe Kommune medhold i deres indsigelse, og planlægningen for vindmøllerne må derfor stoppe.

    - Vi må tage til efterretning, at ministeren har vurderet, at tre vindmøller ved Sparresholm vil være en hindring for Faxe Kommunes udvikling. Vi er naturligvis uenige i vurderingen, og er forundret over den praksis, som ministeren lægger op til, da vindmølleudpegningen har været kendt siden 2011 og altså langt tidligere end Skovtårnet. Konkret betyder hensynet til turisterne i Faxe Kommune, at Næstved Kommunes grønne omstilling sættes væsentligt tilbage, udtaler Tina Højlund Pedersen, formand for Plan- og Erhvervsudvalget.

    Det er ikke muligt at klage over ministerens afgørelse, og det betyder derfor, at Næstved Kommune stopper projektet.

    Billedet visualicerer de tre vindmøller ved Sparesholm.