Gå til hovedindhold

Tilmelding til Fællesskabsstafetten

Der er et hav af spændende fællesskaber og aktiviteter i Næstved kommunes lokalområder. De bliver nu bundet sammen af en Fællesskabsstafet d. 19.-24. september 2021. Skal dit frivillige fællesskab være med?

Rids af Næstved Kommune med en hånd, der giver stafetten videre til en anden hånd

Indhold

  Kalder alle typer af frivillige fællesskaber!

  Der er et hav af spændende fællesskaber og aktiviteter i Næstved kommunes lokalområder. De bliver nu bundet sammen af en Fællesskabsstafet d. 19.-24. september 2021. Skal dit frivillige fællesskab være med?

  Hvad, hvornår, hvorfor og hvordan - det kan du læse mere om på https://www.frivilligcenter-naestved.dk/faellesskabsstafetten-2021/for-frivillige-faellesskaber

  De lokale tovholdere glæder sig til at høre fra dit fællesskab senest den 16. august 2021.

  Kort fortalt, så er Fællesskabsstafetten en aktivitet, der skaber møder på tværs af frivillige fællesskaber.

  En fysisk depeche bæres rundt mellem forskellige typer af frivillige fællesskaber; foreninger, selvorganiserede grupper og kommunale institutioner, og på ruten rundt i hele kommunen holdes en række aktiviteter, hvor alle borgere inviteres med til.

  Det gør vi for at synliggøre mangfoldigheden af frivillige fællesskaber, invitere flere med ind og samtidig skabe nye samarbejder og fællesskaber på tværs.

  Initiativtagerne af Fællesskabsstafetten:
  Næstved Frivilligråd, Næstved Kommune og Frivilligcenter Næstved

  Tilmelding

  Ønsker dit fællesskab at blive en del af Fællesskabsstafetten? Så tøv ikke med at tage kontakt til den lokale tovholder, der står for koordineringen i dit område. Tilmeldingsfrist mandag d. 16. august 2021.

  Sydøst:
  Jette Thorndal Nielsen, 2715 7081, njnthorndal@outlook.dk

  Centrum:
  Annette Hansen, 2421 2345 (bedst ml. kl. 12-15), athan@naestved.dk

  Gitte Nek, 5051 0457 (bedst ml. kl. 15-18), gittenek@hotmail.com

  Kom til planlægningsmøde tirsdag d. 3. august kl. 17 Frivilligcenter Næstved, Farimagsvej 16, Næstved

  Øst:
  Foreløbigt Frivilligcenter Næstved, 5577 6243, adm@frivilligcenter-naestved.dk

  Nord:
  Foreløbigt Frivilligcenter Næstved, 5577 6243, adm@frivilligcenter-naestved.dk

  Vest:
  Annie Eriksen/Kim Hertel, 5535 0264, landetmellembyerne@gmail.com (kontakt helst på mail)

  Gitte Nielsen, 2569 8180, nielsengitte28@gmail.com

  Kom til planlægningsmøde tirsdag d. 17. august kl. 19 hos Gitte på Arløse Torpvej 8, Sandved.

  Læs mere på www.frivilligcenter-naestved.dk, og fra august finder du Fællesskabsstafetten i Næstved kommune på Facebook.

  Hvordan forgår Fællesskabsstafetten?

  Fællesskabsstafetten starter søndag d. 19. september 2021 kl. 12 i Folkeskoven med underholdning i naturen, hvor bl.a. Borgmester Carsten Rasmussen sender den fysiske depeche godt afsted. Herefter vil depechen gå fra hånd til hånd fra fællesskab til fællesskab og binde hele Næstved kommune sammen.

  Bærerne af depechen er alle typer af frivillige fællesskaber i Næstved kommune; foreninger, selvorganiserede grupper og kommunale institutioner. Under depechens rute gennem kommunen bliver der en række aktiviteter i mødet mellem de frivillige fællesskaber - her åbnes der op for, at borgere, der ønsker at blive en del af et fællesskab, deltager. På den måde vil Fællesskabsstafetten synliggøre alle de gode frivillige fællesskaber, vi har i kommunen.

  Fællesskabsstafetten slutter fredag d. 24. september 2021, hvor alle jer, der har bidraget til at gennemføre Fællesskabsstafetten, fejres med middag og underholdning i Fuglebjerghallen.

  Stafettens rækkefølge gennem kommunen

  Oversigt over Næstved Kommune inddelt i distrikter. Ved tvivl omkring hvilket distrikt du hører til, kan du henvende dig til kontaktpersonerne.Sydøst:
  Søndag d. 19 kl. 13 til mandag d. 20 kl. 16

  Centrum:
  Mandag d. 20 kl. 16 til tirsdag d. 21 kl. 16

  Øst:
  Tirsdag d. 21 kl. 16 til onsdag d. 22 kl. 16

  Nord:
  Onsdag d. 22 kl. 16 til torsdag d. 23 kl. 16

  Vest:
  Torsdag d. 23 kl. 16 til fredag d. 24 kl. 16

  Vil dit fællesskab være med?

  Som deltager i Fællesskabsstafetten har I forskellige muligheder. Hele fællesskabet eller repræsentanter derfra kan stå for en transport af depechen. Måske kan I finde en sjov og iøjefaldende måde at transportere den på, fx kan I gå, cykle, svømme, sejle eller flyve den rundt.

  I kan også vælge at lave en aktivitet alene i jeres frivillige fællesskab, eller sammen med andre lokale frivillige fællesskaber. Kun fantasien sætter grænser for, hvad I kan finde på; det kan være fællesspisning, bålhygge, brætspilsaften, åbent hus, morgengymnastik, en udendørs leg og meget mere.

  Til disse aktiviteter kan der søges midler fra Lokalrådenes Ekstrapulje. Ansøgningsskema og yderligere information finder I på Frivilligcenter Næstveds hjemmeside.

  I både transporter og aktiviteter kan I vælge at vise jeres frivillige fællesskab frem og invitere borgere med, som har lyst til at lære jeres fællesskab at kende – måske bliver de nyt medlem eller frivillig hos jer.

  I bliver også en del af et større fællesskab. Når depechen modtages og overdrages til andre fællesskaber i jeres lokalområde, vil der opstå nye møder og muligheder for samarbejder på tværs.

  Fællesskabsstafetten vil blive markedsført bredt med fysiske materialer og på de sociale medier, og pressen inviteres med for at skabe synlighed blandt borgerne. Så kendskabet til jeres frivillige fællesskab bliver øget.

  Du kan se folderen med ovenstående oplysninger ved at klikke her,pdf