Gå til hovedindhold

Energikrise betyder fast hjemmearbejdsdag for administrationen vinteren over

Fra fredag den 25. november vil medarbejdere i administrationen skulle arbejde hjemmefra om fredagen. Det sker for at spare yderligere på energiforbruget.

Indhold

  Telefonerne er åbne, men mødelokaler og kontorer vil snart være lukkede om fredagen på rådhuset i Teatergade samt administrationsbygningerne i Rådmandshaven, Teatergade 6 og delvist i Birkebjergparken.

  Fra fredag den 25. november til og med fredag den 24. februar vil administrative medarbejdere arbejde hjemmefra hver fredag. På den måde samles medarbejdernes hjemmearbejde på én dag om ugen.

  Det sker for at imødekomme behovet for at spare på energien, da temperaturen dermed allerede kan skrues ned til weekendsænkning fra torsdag eftermiddag og weekenden over, ligesom strømforbruget sættes ned i de kommunale bygninger. Samtidig sparer medarbejderne på brændstofforbruget ved at arbejde hjemme.

  - Det er svært på forhånd at sige, hvor meget vi præcist kan spare på energien med dette tiltag, men vi ved, at vi i dag bruger 50 procent mindre strøm og energi på en lørdag set i forhold til en almindelig fredag. Det er vores udgangspunkt for beslutningen. Nu forsøger vi det, og går ind i det med åbne øjne. Dørene i Rådmandshaven vil derfor være lukkede om fredagen, men borgerne kan selvfølgelig stadig kontakte medarbejderne i kommunen på telefon, mail eller via virtuelle møder. Ved akut behov for fysiske møder vil disse kunne gennemføres i Birkebjergparken, siger Rie Perry, kommunaldirektør.

  Akutte møder i Birkebjergparken

  Birkebjergparken vil fortsat være opvarmet til 19 grader om fredagen, da der er møder og aktiviteter for borgere, som ikke kan flyttes. Her vil det også være muligt for medarbejdere fra Rådmandshaven og Teatergade 6 og 8 at holde fysiske møder, der ikke kan skubbes til andre dage eller ændres til virtuelle møder.

  Det vil også være i Birkebjergparken, at medarbejdere der af forskellige årsager ikke har mulighed for at arbejde hjemmefra eller som har akutte møder kan møde ind om fredagen.

  Hvis nogle har møder i kommunen en fredag efter den 25. november, vil de blive kontaktet direkte.

  Borgerservice på bibliotekerne vil holde åbent som normalt om fredagen.

  Forsøget med fast hjemmearbejde på 13 fredage hen over vinteren vil efterfølgende blive evalueret i forhold til energibesparelse, tilrettelæggelse af arbejdet og borgernes oplevelser af forsøget.