Gå til hovedindhold

Sådan kan du hjælpe ukrainere

Krigen i Ukraine sender mennesker på flugt, og nogle af dem kommer måske til en by her i kommunen. Det er stadig lidt uklart, hvad kommunens rolle bliver i den forbindelse, men vi får snart mere at vide fra myndighederne.

Grafitti - ordet Ukraine: Tekst spørger - Har du en bolig til ukrainske flygtninge?

Indhold

  Det er tydeligt, at vi er mange danskere, som gerne vil hjælpe. Derfor er vi ved at finde ud af, hvor ukrainerne eventuelt kan indkvarteres og bo i forbindelse med deres ophold i Danmark.
  Næstved Kommune har en række bygninger, som kan bruges - nogle mere velegnede end andre, men måske vil det ikke være tilstrækkeligt.

  Så har du en bolig eller et værelse, der kan bruges til kortere eller længere ophold for ukrainske flygtninge, der søger asyl, så vil vi meget gerne høre om det, så vi kan samle en bruttoliste af bolig-muligheder.

  Send en mail til ukrainebolig@naestved.dk, hvor du oplyser om boligens adresse, boligens størrelse, hvordan den opvarmes, forventet husleje, hvem der er kontaktperson, og hvornår den er ledig fra og til.

  Dine oplysninger vil indgå på en liste over boliger, som kan komme i spil. Vi kontakter dig, hvis der bliver brug for at benytte din bolig.

  Tak fordi du vil hjælpe mennesker på flugt.
  Hvis du gerne vil hjælpe som frivillig, så kan du henvende dig til en af de frivillige organisationer.

  PS. Billedet er fra Høje Plads midt i Næstved – her kan man se, at Ukraine er flyttet lidt ind.

  PPS. Vi har allerede fået flere henvendelser fra borgere, der gerne vil tilbyde deres hjælp, mange tak for det.