Gå til hovedindhold

Status på udskiftning af ødelagte genbrugsbeholdere

Næstved Kommune begyndte den 3. januar udskiftningen af ødelagte genbrugsbeholdere. I alt skal der udskiftes ca. 17.000 beholdere til plast, mad- og drikkekartoner/papir og småt pap. Det drejer sig om beholdere med hakker i drypkanten, jævnfør billedet øverst på siden.

Skraldespand

Indhold

  Efter den første uge med ombytning er vi ikke helt så langt som håbet, dette skyldes blandt andet sygdom hos medarbejdere der udskifter beholderne. For at indhente de manglende udskiftninger for de adresser hvor beholderen er tømt i denne uge, har Næstved Kommune givet tilladelse til der også bliver udskiftet beholdere lørdag og søndag begge dage fra kl. 7.00.

  Skraldemanden lader beholderen stå fremme efter tømning

  Der er tidligere meldt ud, at skraldemanden lader beholdere, der skal udskiftes, stå fremme efter tømning. Det gøres for at sikre, at holdet, der udskifter beholderne, kan finde beholderne på adressen.

  Det er planen, at beholderne udskiftes i forbindelse med ordinær tømmedag. På grund af det store antal beholdere, der skal udskiftes, kan alle ikke nås på én tømmedag – derfor er det planen, at alle vil være udskiftet inden udgangen af januar. Hvis din beholder ikke er udskiftet ved ugens udgang i den uge, du har ordinær tømmedag, kan den køres på plads og vil blive skiftet til næste ordinære tømmedag.

  Hvad gør jeg med mit affald i perioden mellem tømmedag og udskiftning

  Du skal benytte din beholder, som du plejer. Holdet, der udskifter beholderen, kører efter samme rute som skraldebilen. Det skulle gerne betyde, at der er minimalt med affald i beholderen – men, hvis der er affald, medtages det ved udskiftningen.

  Vi beklager den ulejlighed, det eventuelt måtte medføre. Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en mail til Team Affald på affald@naestved.dk.