Gå til hovedindhold

10 veje i midtbyen skal asfalteres

Fra mandag den 18. september og tre uger frem kan der forekomme støj om natten i Næstved midtby. Det er nemlig nødvendigt at udskifte det øverste lag af asfalten, da den flere steder er slidt ned.

Indhold

  Vi skal passe godt på vores bymidte, og det betyder, at det er tid til ny asfalt. 

  - Vi har valgt at udføre arbejdet i sensommeren, og som natarbejde i tidsrummet fra kl. 18.00 – 6.00 for at tilgodese erhvervsdrivende og trafikanter bedst muligt.  På den måde kan man nemlig stadig køre i midtbyen om dagen, fortæller Morten Toft, som er leder af Park og Vej, og som beklager, de mange gener, som vejarbejdet vil medføre.
  - Det kan ikke undgås, at arbejdet vil støje, og at vi kommer til at spærre for trafik i perioder. Men vi bestræber os på at få det gjort hurtigt og effektivt.

  I de tre uger vil man ikke kunne parkere på de berørte veje. Derfor skal man benytte andre veje eller p-husene for at undgå en parkeringsafgift. 

  Alle fortovene  kan benyttes i hele perioden. 

  Støj om natten

  Nætterne efter mandag den 18. og tirsdag den 19. fræses der asfalt af på alle vejene.

  Det kan ikke undgås at komme til at larme, da en stor to meter bred planfræser skal fjerne det gamle tre cm tykke slidlag.

  Al asfalten skal samtidig køres væk, så i nætterne vil der også være støj fra lastbiler og fejemaskiner. 


  Tidsplan for asfaltering 

  Uge 38: Grønnegade, Ramsherred, Jernbanegade, og Slagkildevej
  Uge 39: Jernbanegade, Kattebjerget, Krumport og Teatergade 
  Uge 40: Østergade og Præstøvej 

  Vi håber, at vejret er med os, så tidsplanen holder, men kommer der meget regn, kan tidsplanen skride.


  Ny type asfalt

  Vi lægger en asfalttype, der hedder skærvemastik med en sten i 6 mm. Det er den samme type, som ligger på Sortebrødre-parkeringspladsen. Asfalttypen er meget slidstærk og kan tåle tung trafik.