Gå til hovedindhold

32 km grøn ring rund om Næstved indvies

Lørdag 16. oktober er der fest for friluftslivet. Den nye vandre- og cykelrute Den Grønne Ring bliver indviet og samtidig bliver Fodsporets 10-års jubilæum fejret sammen med Naturstyrelsen.

12. okt. 2021

Indhold

  De grønne skov- og naturområder omkring Næstved by er nu blevet forbundet af en ny vandre- og cykelrute med navnet Den Grønne Ring. Ruten gør det nemt at komme fra det ene naturområde til det andet. Samtidig er der anlagt en række nye stier, som forbinder centrum af Næstved med ringen og naturen.

  - Man kan forestille sig Den Grønne Ring som et cykelhjul, hvor egerne er forbindelserne til og fra centrum. På lørdag fejrer vi, at selve hjulet og de første af egerne er på plads. I de kommende år vil vi udbygge antallet af eger, så alle i Næstved har nem adgang til et naturområde tæt deres job eller hjem, fortæller projektleder for Friluftsstrategien Michael Krogh.

  Nyt logo viser vej
  Næstved kommune håber, at mange vil bruge Den Grønne Ring både som en smuk smutvej fra A til B og som et udflugtsmål. Hele Den Grønne Ring er skiltet med et let genkendeligt logo, så man nemt kan se, at man er på ruten. Når broen over gammel Suså arm, som forbinder Appenæs med Ydernæs, står klar primo november, kan man cykle, gå eller løbe på hele den 32 km lange rute.

  Ruten består af grus - og asfaltstier, og store dele af den er handicapvenlig. Fra ruten er der bl.a. forbindelse til de skiltede vandreruter Sjællandsleden, som følger kysterne og Susåen og til Fodsporet. På Den Grønne Ring kommer man enten igennem eller forbi de syv nye skov- og naturområder omkring Næstved samt en række af de gamle skove fx Fruens Plantage og Herlufsholmskoven. Undervejs er der en række seværdigheder som  kirkeruinen i Vridsløse, Rønnebæksholm Kunst – og Kulturcenter, Klokkefrøvandhullerne ved Rønnebæk, Susåen og Even Ådalen.

  Fodsporet bliver længere og får knopskydninger
  Som en fødselsdagsgave har kommunerne bag Fodsporet og Naturstyrelsen netop fået tilsagn om støtte på 2,44 mio. kr. fra Nordea-fonden. De mange penge skal bruges til projektet ”På Sporet af Sydvestsjællands Natur”. I projektet skal Fodsporet forbindes med nye afmærkede cykel- og vandreruter i alle tre kommuner.

  En af de nye ruter forbinder Fodsporet med de flotte naturområder ved Tystrup-Bavelse Sø, og en anden skal skabe forbindelse til Enø strand. Som en del af projektet etableres der også en række støttepunkter for kano og kajak.

  Desuden har Næstved Kommune afsat penge til at forlænge Fodsporet helt ind til Ringstedgade. Denne sidste etape forventes at gå i gang næste år.

  Kom til festlig og grøn fejring

  Fødselsdagen markers med arrangementer i alle tre kommuner som Fodsporet løber igennem. Alle er velkomne.


  I Næstved begynder arrangementet klokken 9:30 ved Herlufsholm Idrætscenter. Her vil der være tale og forskellige foreninger inviterer på oplevelser.

  • Løb på Fodsporet sammen med Team Tvilling 10 eller 20 km.
  • Prøv HGs Atletik og Motions aktiviteter på Bold og Bevægelsesbanen
  • Klatrer med Næstved Klatreklub på broen over Susåen
  • Cykel på Den grønne ring sammen Næstved Bicycle Club ca. 32 km.

  Der er vand, frugt, snack, medaljer eller diplomer i forbindelse med Team Tvilling Løb, og til dem som cykler. Cyklisterne får også en goodie bag fra Næstved Storcenter, når der holdes pause ved centret.

  Vil man til alle 3 arrangementer er dagen:

  Næstved kl.: 9:30 – 13:00, på Herlufsholm Idrætscenter ved scenen på Bold og Bevægelsesanlægget.

  Slagelse kl.: 10:00 – 16.00 på Fodsporet i Flakkebjerg.

  Sorø kl.: 16:30 – 20:30, på Kongskilde Naturcenter.