Gå til hovedindhold

I Næstved går erhvervsliv, butikker, foreninger og kommune sammen om at bekæmpe Corona

Et meget effektivt teammøde mellem repræsentanter fra Næstved Erhverv, Frivilligcenter Næstved, Næstved Storcenter, Næstved Cityforening, Fritidsudvalget og Næstved Kommune har ført til hurtig handling. Næstved har fået et nye design, som skal få flere til at lade sig teste i hele kommunen. Desuden har parterne givet hinanden håndslag på at være ambassadører for test.

12. mar 2021

tekst på billede: Lad dig teste med et smil - det er god stil.

Indhold

  • Læs op

  Coronasmitten skal ned, så hverdagen kan komme tilbage. Det var det eneste punkt på dagsordenen da formand Næstved Erhverv Torben Johansen, leder af Frivilligecenter Næstved Pernille Agerbæk, direktør for Næstved Storcenter Alida Christiansen, formand for Næstved Cityforening Daniel Lillerøi, formand for Fritidsudvalget Torben Stenstrup samt borgmester Carsten Rasmussen og direktør Jakob Bigum Lundberg fra Næstved Kommune mødtes virtuelt torsdag middag.

  - Alle havde prioriteret at komme til mødet, som var indkaldt med kort varsel efter smittetallene viste, at Næstved var hårdt ramt. Det viste sig hurtigt, at alle var parate til at bruge deres netværk og kontakter til at sprede de vigtige budskab om rene hænder, holde afstand og lade sig teste. Jeg var virkelig begejstret efter mødet, fordi jeg igen blev bekræftet i, at vi virkelig kan stå sammen i Næstved, når der bliver rakt ud, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

  Mindre end et døgn efter mødet har Næstved Storcenter skabt et design, der skal sætte turbo på det fælles budskab: Husk rene hænder, afstand og mundbind og så en stærk opfordring til, at endnu flere lader sig teste systematisk som en del af dagligdagen. Det er vejen ud af corona-grebet og ind i et genåbnet Næstved og et lysere forår.

  Næstved har lige nu 107 smittede og ligger dermed på en 17. plads på landsplan.

  Test-steder

  Hurtigtest uden tidsbestilling (Børn fra 12 år og op)

  • FENSMARK (tirsdage, onsdage, lørdage og søndage fra 9.00-19.00): SuperBrugsen Fensmarks festlokale, Næstvedvej 2, 4684 Holmegaard.

  • HERLUFMAGLE (mandage, torsdage og lørdage fra 9.00-19.00): Herlufmagle Hallen, Ravnstrupvej 1, 4160 Herlufmagle.

  • NÆSTVED (alle dage 8.00-20.00): Gammel Ridehus på Grønnegades Kaserne, 4700 Næstved.

  • NÆSTVED (mandage, onsdage, torsdage og fredage fra 9.00-19.00): Troensevej ved den tidligere Social- og Sundhedsskole (ZBC), Troensevej 2, 4700 Næstved.

  • MOGENSTRUP (tirsdage, fredage og søndage fra 9.00-19.00): Fladså Hallen, Mogenstrup Parkvej 10, 4700 Næstved.

  PCR-test med tidsbestilling (Børn fra 2 år og op)

  • NÆSTVED (alle dage 9.00-20.30) PCR-test på Grimstrupvej 185, 4700 Næstved. Du skal have bestilt tid hjemmefra via hjemmesiden http://coronaproever.dk/

   

  Kontakt

  Borgmester i Næstved Kommune

  Carsten Rasmussen

  Telefon: 2545 0943

  E-mail: caras@naestved.dk