Gå til hovedindhold

Næssis sange bliver til nye digitale historier

Næstveds børn kan glæde sig til helt nye historier om deres yndlingsdrage, Næssi. Historierne ledsages af et unikt, tegnet univers og kan fra mandag d. 3. maj tilgås helt gratis på Næssis APP.

27. apr. 2021

Illustration af den grønne drage Næssi cyklende med cykelhjelm på

Indhold

  På Næssis APP finder man Næssis sange og musikvideoer, men snart kan børnene også lytte til historiefortællinger om Næssi. Hver historie udspringer af en af de kendte Næssi-sange, skrevet og komponeret af Ulla Abdullas Cocobongoband. Blandt andet kan børnene høre ”Historien om Næssis cykeltur,” som er inspireret af sangen ”Næssi på cykeltur.”

  Til hver historie hører en række tegninger, der viser Næssi i både velkendte og helt nye situationer. ”Man kan sige at historierne bygger oven på de kendte sange men med flere detaljer, som giver børnene et endnu større kendskab til Næssi,” fortæller Katrine Gjesing, børnekulturkonsulent i Næstved Kommune. ”Børnene kan også se frem til at opleve Næssi i mere dramatiske sammenhænge end hidtil. F.eks. taber han en kage og vælter på sin cykel,” afslutter Katrine Gjesing, som forsikrer om, at alle historier ender godt til sidst.

  Udover historier og finurlige tegninger, kan børnene også kaste sig over nye digitale vendespil på Næssis APP. Vendespillene indeholder ord fra de nye historier om Næssi, og det er naturligvis Næssis stemme, børnene lytter til, mens de leger med vendespillene.

  I løbet af maj lanceres tre nye historier om Næssi på Næssis APP, men der er flere historier på vej. Til maj 2022 forventes der at være hele ni historier om Næssi tilgængelige på Næssis APP.

  De nye historier er forfattet og indtalt af skuespiller Steffen Sommerstedt fra Teatret Aspendos, mens de tilhørende tegninger er tegnet af billedkunstner Maria Wolder fra Billedskolen.

  Skal vi høre en historie sammen?
  Idéen, om at præsentere Næstveds børn for historier på Næssis APP, udspringer af et brobygningsprojekt i dagtilbudsområde Nord og på Susåskolen med fokus på sprog. Udover at Næssis kendte og elskede univers nu vokser sig større, har projektet nemlig også til formål at understøtte den tidlige sprogstart for de 0-6-årige i hele Næstved Kommune på en legende og fantasifuld måde.

  Historierne om Næssi skal give børnene lyst til at lytte til højtlæsning og lægge op til efterfølgende dialog. Begge dele for at understøtte udviklingen af ordforråd og den generelle sprogforståelse.

  ”De nye tiltag på Næssis APP præsenterer de 0-6-årige for forskellige temaer gennem sang, spil og historiefortælling. På den måde får børnene en øget forståelse for nye ord, begreber og vendinger indenfor det pågældende tema,” fortæller Susanne Fjellerad, sprog- og læsekonsulent i Næstved Kommune.

  Skoleleder på Susåskolen, Stefan Gents, glæder sig til at opleve, hvordan de nye historier bliver taget imod, og hvordan de fremover kan integreres i det pædagogiske arbejde. ”På sigt har vi planer om at klæde både forældre og pædagogisk personale på til at anvende de nye historier om Næssi som led i den tidlige sprogstart,” fortæller Stefan Gents.

  Næssis APP er gratis og downloades i APP-store og øvrige tjenester.