Gå til hovedindhold

Næstved bliver årets Grand Prix By 2023

Lørdag den 11. februar sender DR Dansk Melodi Grand Prix direkte fra Arena Næstved. Lørdag den 18. februar gælder det børnenes MGP, som også afholdes i Næstved.

13. sep. 2022

Indhold

  Humøret er højt i Næstved, hvor det regner med glimmer her til morgen. Næstved er nemlig vært for Dansk Melodi Grand Prix og børnenes MGP næste år. Begge dele afholdes i Arena Næstved. 

  Folkefest

  Borgmester Carsten Rasmussen har netop modtaget Melodi Grand Prix-stafetten, og både han og direktør i Arena Næstved, Jakob Brixvold, har armene i vejret over at være værter for de to melodiske fester i februar 2023.

  - Hele kommunen trækker i festtøjet. Musik bringer mennesker sammen, og som Melodi Grandprix-by næste år vil vi sørge for, at folkefesten kan mærkes lige fra vuggestuer til ældrecentre, siger borgmester Carsten Rasmussen og tilføjer: 

  - Hvis vi selv skal sige det, er Næstved det oplagte valg, for vi har udklækket to grandprix-vindere: Fra Næstved Musikskole sangerinde og skuespiller Flora Ofelia, som vandt børnenes MGP i 2015, og fra Næstved Ungdomsskole trommeslager Ihan Haydar, som har vundet Dansk Melodi Grandprix i 2012 og sørme også i 2022.

  Professionelt samarbejde
  Arena Næstved kommer til at være et festligt midtpunkt for alle, der holder af Melodi Grand Prix og MGP, og direktør Jakob Brixvold forsikrer, at der bliver fest i gaden.

  - Der ligger et par års forarbejde i at få en begivenhed som denne i hus, siger han, og det er skønt at konstatere, at vi som venue nu er i en liga, hvor vi i et professionelt samarbejde med DR skal skabe to fantastiske events for publikum, kunstnere og hele den store produktion, et Melodi Grand Prix består af.

  Stærk tradition i DR
  Dansk Melodi Grand Prix har 60 år på bagen, og ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik, Gustav Lützhøft, lægger vægt på, at Melodi Grand Prix’et sammensættes af et bredt felt af kunstnere og musik som afspejler den danske kultur- og musikscene lige nu.

  - Dansk Melodi Grand Prix samler os på tværs af generationer og smag, siger han. Derfor er det igen i år ambitionen at skabe et show, der bringer danskerne sammen, siger han.
  De otte sange præsenteres i det nye år, ligesom værterne til showet meldes ud senere på efteråret.

  Vær med i festen
  Næstved er Årets Grand Prix By 2023, og i ugerne op til Dansk Melodi Grand Prix vil der være forskellige kulturelle arrangementer for både børn og voksne. Programmet præsenteres i det nye år.

  Billetsalget begynder i november og både Melodi Grand Prix og MGP kan ses på DR1 og DRTV.

  Fakta
  I 2022 havde Dansk Melodi Grand Prix 998.000 seere fordelt på DRTV og DR1.

  2021 - (Studie 5 i DR Byen pga. Covid 19)
  2020 - København, Royal Arena
  2016 - Horsens, Forum
  2014 - Odense, Arena Fyn
  2013, 2017, 2019 & 2022 - Herning, Boxen
  2012, 2015 & 2018 - Aalborg, Gigantium
  2011 - Ballerup Arena

  Kontakt

  Borgmester i Næstved Kommune

  Carsten Rasmussen

  Telefon: 25 45 09 43

  Email: caras@naestved.dk


  Jakob Brixvold

  Email: jb@arenanaestved.dk