Gå til hovedindhold

Næstved hylder energiske kvinder med kulturpriser

To unge kvinder løber med årets kulturpriser i Næstved. Den irakisk fødte trommeslager og energibombe, Ihan Haydar, fik i dag årets kulturpris. Talentprisen gik til kultur-iværksætter og ildsjæl Simone Kiær Jensen.

24. okt. 2021

Indhold

  Den karismatiske trommeslager Ihan Haydar blev i dag hædret med Trelleborg Fondens Kulturpris på 25.000 kr.

  - Ihan Haydar er en mønsterbryder og en rollemodel – som trommeslager, og som kvinde - der har gjort lynkarriere i musikbranchen. Ihan er et eksempel på, at man kan forfølge sin drøm og udfolde sit talent med hårdt arbejde og viljestyrke. Det er fantastisk, at Ihans talent har haft mulighed for at vokse frem her i Næstved, sagde borgmester Carsten Rasmussen ved prisuddelingen på kunsthallen Rønnebæksholm.

  Ihan Haydars passion for trommer begyndte i 5. klasse i musiklokalet på skolen i Glumsø, som hurtigt blev hendes andet hjem, hvor hun brugte al sin tid på at øve. Hun har gjort lynkarriere i musikbranchen, hvor hun er den karismatiske trommeslager i det danske popband L.I.G.A. Hun er især kendt for sin musikalske performance og sit energiske udtryk.

  Da Ihan Haydar er bortrejst, kunne hun ikke selv være til stede ved prisuddelingen. Det var i stedet hendes tidligere modtagerklasselærer Birgit Lillian Kobberø, der modtog prisen på Ihan Haydars vegne.

  Talentpris til kultur-iværksætter og ildsjæl
  Simone Kiær Jensen fik årets talentpris for sin indsats med at sætte gang i og synliggøre kulturlivet for unge i Næstved.

  - Du har et talent for iværksætteri, som beriger kulturlivet – og er til glæde for især unge, men også andre borgere i Næstved. Det er et talent, som vi gerne vil sige tak for og give dig anerkendelse for.

  Med de ord overrakte Linda Frederiksen, formand for Kultur- og Demokratiudvalget, talentprisen på 10.000 kr. til Simone.

  Simone har som frivillig dannet foreningen Næstved By People, som sætter spot på kultur og fællesskaber for unge i Næstved. Hun er også engageret i det nye borgerdrevne kulturhus, Boderne, i Næstved Bymidte.

  De to øvrige nominerede til Talentprisen modtager hver en anerkendelse på 1.000 kr. I år var det Elliot Vinsbøl og Carl-Johan Paulsen.

  Elliot er et stort talent på skateboard, hvor han er rollemodel for andre unge i Næstved Skatehal – og endda udtaget til landsholdet.

  Carl-Johan har på Talentskolens kunstlinje udmærket sig med en utrolig arbejdsomhed og et kunstnerisk og eksperimenterende talent med stort socialt engagement. Nu er han optaget på Kunstakademiet i Amsterdam.

  Øvrig information om priserne

  Kontakt

  Formand for Kultur- og Demokratiudvalget

  Linda Frederiksen

  Email: lifre@naestved.dk