Gå til hovedindhold

Næstved Ungdomsskole præsenterer ny, gratis kunstfestival

Den nye festival vil tage gadekunsten i Næstved til nye højder. Næstved bliver samlingssted for de førende nationale og internationale gadekunstnere. Alle er velkomne til Næstved Kunstby Festival fra den 3. juni til 12. juni.

26. maj 2021

Vægmaleri i Næstved

Indhold

  Næstved Kunstby Festival er en ny 10 dages festival med live kunst i stort format, hvor byens borgere har mulighed for at se og møde kunstnerne, mens de maler i et udendørs gadegalleri på Næstved Banegårdsplads. Derudover kan man opleve artisttalks, deltage i male- og danseworkshops, jams og guidede ture i bymidten. Helt gratis.

  Under festivalen vil 16 kunstnerne, der alle er førende inden for deres specifikke stilart, besøge Næstved. De kommer fra lande som Spanien, Østrig og Sverige. Normalt udstiller de primært i verdens største byer, men i perioden frem til den 12. juni vil festivalgæster være i stand til at stå side om side med kunstnerne.

  Blandt kunstnerne er blandt andet WANE ONE (@Waneonecod) fra New York og Hera fra duoen Herakut (@Hera_Herakut) fra Berlin. Sidstnævnte har allerede malet to nye gavlmalerier til kunstbyens samling som optakt til festivalen. Det ene er malet på P-huset ved Grønvej og kan ses fra stibroen eller perron 5, mens det andet er malet på Farimagsgården, Farimagsvej 19.

  De nye gavlmalerier betyder, at Næstved Kunstby nu har 30 malerier i samlingen. 

  Festival vigtigt for ungdomskulturen
  Lisbeth Pedersen, inspektør på Næstved Ungdomsskole siger:

  - Det er en glæde, igen at kunne tiltrække en så stor samling af internationale topnavne til en gratis kunstfestival som vores. Det er så vigtigt for os at tilbyde kreative workshops, styrke den lokale ungdomskultur samt bidrage til Næstveds rolle som kulturhovedstad, understreger hun.

  Festivalen byder også på besøg af blandt andet den anerkendte hiphopkoreograf Steen Koerner, den eksperimenterende saxofonist Thomas Agergaard og det danske dj-ikon, DJ Typhoon.

  Unik samling af internationale topkunstnere i Næstved
  I mere end 10 år har Næstved Kunstby leveret gavlmalerier i Næstved bymidte malet af kunstnere fra hele verden, som hver især er valgt, fordi de er banebrydende inden for deres stilart inden for graffitikulturen.

  Næstved Kunstby har i forvejen 28 unikke gavlmalerier rundt om i byen malet af nogle af verdens mest anerkendte kunstnere fra byer som New York, Barcelona, Hamborg, Sao Paulo, München, Berlin, Amsterdam og Paris. De er alle på et niveau, man normalt ikke ser i Danmark, og samtlige af dem har malet officielle gavle på den internationale scene, men intet andet sted findes de samlet som i Næstved.


  Hvornår: 3. juni – 12. juni

  Læs mere om programmet her: https://www.naestvedung.nu/ under ”Næstved Kunstby Festival”.