Gå til hovedindhold

Plejecentret Symfonien og Næstved Ungdomsskole går hånd i hånd i nyt samarbejde

Unge og ældre i Næstved Kommune skal komme hinanden mere ved. Derfor har plejecentret Symfonien og Næstved Ungdomsskole netop indgået et nyt tværgående samarbejde.

29. sep. 2022

Indhold

  Hvad skal man bruge, når borgere skal møde hinanden på tværs af generationer?

  Plantekasser, en podcast og gamle busskure er tilsyneladende svaret.

  Det er i hvert fald opskriften, som lige nu skaber et fordomsfrit og ligeværdigt møde mellem unge og knap så unge mennesker i Næstved Kommune.

  Udgangspunktet for det nye, tværgående samarbejde mellem Plejecentret Symfonien og Næstved Ungdomsskole er, at deltagerne gør noget godt for sig selv, for andre og ikke mindst for fællesskabet.

  Og der er ingen tvivl om, at mødet mellem ældre og unge har værdifuld betydning for begge parter. De ældres erindringer får for eksempel nyt liv ved at blive bearbejdet, foreviget og lyttet til som podcast, mens de unges samfundsbevidsthed og horisont udvides.

  Samarbejdet skal med andre ord give ældre og unge følelsen af at betyde noget og gøre en forskel for lokalmiljøet.

  Første del af projektet – en bænk med plantekasser som hyggeligt grønt uderum for beboerne på Symfonien – indvies på lørdag 1. oktober kl. 10:00 - 12:00 på Symfonien, Enggårdsvej 1, 4700 Næstved.

  Samarbejdet består af følgende tre projekter:

  BÆNK MED PLANTEKASSER

  En professionel tømrer har i samarbejde med Symfonien designet en bænk med plantekasser til for eksempel krydderurter og blomster. Bænken skaber et hyggeligt og grønt uderum for beboerne. Tømreren har udført byggearbejdet sammen med unge fra ungdomsskolens erhvervsklasse. De ældre har løbende fulgt og mødt de unge i arbejdet med bænken.

  ERINDRINGER SOM PODCAST

  Udvalgte beboere på Symfonien interviewes af en journalist, som sammen med unge fra ungdomsskolen, producerer en håndfuld korte fortællinger eksempelvis omkring temaerne kærlighed og ungdomsliv. Fortællingerne vil være udgangspunkt for en podcast-produktion, hvor beboerne og deres fortælling præsenteres. Podcasten vil ligge på Næstved Ungdomsskoles og Symfoniens hjemmeside og vil også kunne høres i busskuret, som kommer til at stå ved Symfonien.

  RETRO BUSSKUR I FRISKE FARVER

  Et retro busskur males i friske farver og placeres som fedt stoppested for beboerne.

  Kontakt

  Ungdomsskoleinspektør

  Lisbeth Pedersen

  Telefon: 20 22 03 20

  Email: lisbp@naestved.dk