Gå til hovedindhold

Stafet sætter fokus på fællesskab i seks dage

Der er noget for alle, når foreninger og de løst organiserede fællesskaber inviterer nysgerrige og nye medlemmer inden for til Fællesskabsstafetten.

14. sep. 2021

Indhold

  Lokale frivillige transporterer depechen på gåben, dansende, på cykel, fra hesteryg og meget mere, når Fællesskabsstafetten skifter hænder fra den 19. til den 24. september.

  Alle kan være med, når depechen overdrages fra fællesskab til fællesskab. Det er en oplagt mulighed til at finde sin nye fritidsinteresse, når man i løbet af perioden kan komme med til alt fra koncert, bålhygge, traktortræk, maleværksted, crossgym-træning til fællesspisning, protestsang, linedans og meget mere. Alle arrangementer er gratis at deltage i.

  Fællesskabsstafetten er et samarbejde mellem Næstved Kommune, Næstved Frivilligråd og Frivilligcenter Næstved.

  Fuglebjerg Multipark modtager depechen til indvielse

  Alle børn og unge kan prøve deres cykler af på den nye BMX-bane i Fuglebjerg Multipark, mens en DJ sender gode rytmer og fed stemning ud af højtalerne.

  - I Fuglebjerg står vi sammen om at udvikle Multipark som samlingssted i byen. Fællesskab og frivillighed er hele grunden til, at vi kan indvie vores nye BMX-bane til Fællesskabsstafetten. Lokale er stillet op med maskiner og arbejdskraft, mens børnene og de unge har hjulet med at prøvekøre banen undervejs, så den blev helt perfekt, fortæller Thomas Bornholdt fra styregruppen i foreningen Fuglebjerg Multipark.

  Børn og unge fra Klubben i Fuglebjerg springer på cyklen og viser lækre trick den 23. september kl.17.00 til 22.00.

  Indvielsen af BMX-banen er bare et eksempel på de oplevelser, der venter til stafetten, hvor alle kan få et indblik i medlemmernes fællesskab og blive inviteret med.

  - Fællesskabsstafetten er et initiativ, hvor der åbnes op for de mange forskellige spændende frivillige fællesskaber, vi har rundt omkring i hele Næstved kommune. Og vi håber, at det vil give endnu flere lyst til at være med, fortæller Viggo Thomsen, formand for Frivilligcenter Næstveds bestyrelse og medlem af Næstved Frivilligråd.

  Fra Folkeskoven til Fuglebjerg

  Stafetten starter i Folkeskoven i Tappernøje søndag den 19. september kl.12.00-13.00. Det sker med fællessang og musik og dans v. Musikskolen.

  - Vi håber, at rigtig mange benytter Fællesskabsstafetten til at finde deres nye interesse og møder op for at fejre frivilligheden. Det er en måde at støtte op om alle de fantastiske fællesskaber, som binder os sammen i vores lokalområder og som kommune, siger Mie Majgaard, folkesundhedskonsulent i Næstved Kommune.

  Det første frivillige fællesskab får overrakt depechen af borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen. Herefter fortsætter depechen sin tur rundt i kommunen, indtil den når sit mål i Fuglebjerg den 24. september.

  Program

  Fællesskabsstafetten byder på et væld af aktiviteter for Næstved kommunes borgere. Se programmet og ruten på Frivilligcenter Næstveds hjemmeside: https://www.frivilligcenter-naestved.dk/faellesskabsstafetten-2021/program 

  Følg Fællesskabsstafetten på Facebook: Fællesskabsstafetten i Næstved kommune