Gå til hovedindhold

Nyt fra Næstved - mest for seniorer - juli 2022

I juli kan du læse mere om, hvordan du kan tackle dagen som pårørende til en syg? Vil det være rart at svømme fast i et varmtvandsbassin? Eller, hvis du er en mand, kan du møde andre i naturen til lidt hjernegymnastik. Måske lidt nyt fra Ældrerådet.

Varmtvandsbassin i Birkebjergparken

Indhold

  Lær at tackle hverdagen som pårørende

  Lær at tackle hverdagen som pårørende er et kursus for dig, som er tæt på et menneske med langvarig sygdom, som fx kronisk sygdom.

  På kurset arbejder vi med de udfordringer, som ofte følger med at være pårørende, så du bliver bedre til at passe på dig selv.

  Kan du genkende at mangle overskud i din hverdag? Glemmer du dine egne behov? Har du frustrationer og måske dårlig samvittighed?

  Hvis du vil vide mere om kurset, kan du læse mere her. Du kan også kontakte Sundhedskonsulent Jette Langhorn, tlf. 2167 7648 eller Specialist demens og psykiatri Inge Degn, tlf. 2545 0604.

   

  Kunne du tænke dig at træne og svømme i varmtvandsbassin?

  Varmtvandsbassinet i Birkebjergparken, Birkebjerg Alle 8, 4700 Næstved, har ledige pladser på holdene med holdstart mandag den 8. august.

  Målgruppen er førtidspensionister og pensionister, som bor i Næstved kommune. Du kan selv komme og svømme, svømme på hold, eller deltage på holdene med vandgymnastik. Du vil kunne opleve et velvære og fællesskab, som god træning i et 30 graders bassin kan være med til at give.

  Underviserne er en gruppe superdygtige og engagerede frivillige, der vil glæde sig til at byde dig velkommen.

  Holdene strækker sig fra august til juni, og det koster 900 kr. 2 gange årligt.

  Er du interesseret, eller ønsker du at vide mere, så kontakt Dorte Jensen, tlf. 2545 1617.

   

  Mandlige seniorer holder hjernen frisk

  Tirsdag den 30. august kl. 10.00-12.00 starter Næstved Bibliotek endnu en light-udgave af ”Hold Hjernen Frisk” over 8 uger. ”Mænd, Motion og Mental sundhed – kulturelt samvær og aktiviteter i naturen” henvender sig til mænd i alderen 60-75 år, som er på efterløn eller pension.

  Du bliver udfordret i naturen af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Tirsdag den 23. august kl. 10.00-11.00 er der en kort introduktion, hvor deltagerne mødes over en kop kaffe/te på Næstved Bibliotek.

  Fællessang, gåture i Næstveds dejlige natur, højtlæsning og en kop kaffe eller te er faste indslag.

  Gåturene vil blive kombineret med forskellige indslag, som sætter hjernen i gang, f.eks. en byvandring, god snak om minder og højtlæsning af fortællinger og digte, hvor tanker om teksten og livet deles.

  Kunst, gamle plader, skovture og fællesskab En del af forløbet foregår på Kunsthal Rønnebæksholm, hvor du bl.a. får mulighed for at se på kunst, synge, tale om litteratur og ikke mindst nyde den skønne natur i området.

  Lyst til at deltage i nye aktiviteter Du skal som udgangspunkt have mulighed for at deltage hver tirsdag. Og du skal være indstillet på at kunne gå kortere ture - også selvom det ikke er solskinsvejr!

  Holdet strækker sig fra 30. august til 1. november, det er gratis, men der er tilmelding senest torsdag den 21. juli kl. 12.00 til Vibeke Sølling visje@naestved.dk eller Jens Kryger Nielsen, jknie@naestved.dk.

  Læs mere om ”Hold Hjernen Frisk” her. Du kan også kontakte Kulturformidler Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, visje@naestved.dk.

   

  Nyt fra Ældrerådet

  Ældrerådet rådgiver byrådet i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgere og byrådet vedr. kommunens politik på ældreområdet.

  I fortsættelse af et godt borgermøde i Glumsø i maj måned er Ældrerådet nu i gang med at planlægge næste borgermøde, i Mogenstrup. Det bliver formentlig i begyndelsen af september måned. Når programmet er fastlagt, vil mødetid og -sted blive bekendtgjort i pressen.

  Vi har deltaget i et temamøde i Regions-Ældrerådet om en række aktuelle forhold – herunder det vigtige problem med rekruttering og fastholdelse af medarbejdere inden for ældreplejen. Et væsentligt element er at vise medarbejderne en passende anerkendelse – også fra pårørende. Forslag og gode idéer modtages meget gerne.

  Kommunens borgere (især 60+) kan kontakte Ældrerådets medlemmer med input og kommentarer, se hjemmesiden nævnt herunder eller kontakt os på kontakt@aer4700.dk.

  De godkendte referater fra Ældrerådets møder kan du læse her.

   

  Faste aktiviteter

  Du kan finde de faste aktiviteter på kommunens ældrecentre i folderen ”Aktiviteter – mest for seniorer”. Den kan du finde på biblioteker, borgerservice, ældrecentre og her på hjemmesiden.