Gå til hovedindhold

Nyt fra Næstved - mest for seniorer - oktober 2022

Vil du hjælpe med at uddanne demensvenner i Næstved Kommune? Vil du høre nyt fra Ældrerådet? Du kan også deltage i nogle af de arrangementer, der er i kommunalt regi - som kortspil, lørdagscafé, oktoberfest eller blot spise sammen med andre. Hvid det har interesse, så læs denne måneds udgave.

Kvinde med lilla hjerte - brug hjertet og hjælp demente

Indhold

  Sådan hjælper du et menneske, der er forvirret

  Sofie, som er demensven, kigger på Hans, der står midt på gågade i Næstved i sine fine lærredssko og kigger forvirret omkring.

  Hun går smilende hen til ham og siger, du ser noget søgende ud?
  Hans kigger over på hende og fortæller, at han ikke kan finde sin hustru, som er gået i Netto.

  Sofie viser ham, hvilken retning han skal gå, og sammen ser de længere ned ad gaden, hvor Sofie udpeger den sorte Netto hund. Hans siger tak, og går hen mod Netto.

  Du kan ligesom Sofie hjælpe mennesker, der virker fortabte og forvirrede ved at sætte ord på det, du ser, og spørge til om der er noget, som du kan hjælpe med.

  Du kan også blive demensven-instruktør og være med til at uddanne flere demensvenner i Næstved kommune, så mennesker som Hans med en demenssygdom kan føle sig mere tryg i deres hverdag.

  Som demensven-instruktør er du med til:

  • at gøre samfundet mere demensvenligt
  • at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende ved at udbrede viden og nedbryde tabuer om demens
  • at formidle viden til andre

  Kurset afholdes

  Tirsdag den 25. oktober kl. 9.30-15.30 på Birkebjergcenteret, Birkebjerg alle 9, 1. Sal i Motorvejscaféen i Næstved.

  Tilmelding
  Du kan tilmelde dig ved at kontakte specialist i demens og psykiatri Thomas Kaae på 2947 4245 eller på thkaa@naestved.dk senest fredag den 14. oktober.

  Kortspil i Holme-Olstrup

  Mandag kl. 13.30-17.00 er der kortspil i foreningslokalet i Holme-Olstrup. Er du interesseret i at være med til at spille whist, så kom og spil med os. Vi er nogle gode, hyggelige mennesker, som selv elsker kortspillet.

  Vi hygger med kaffe og kage omkring kl. 15.00, inden vi spiller anden omgang til kl. 17.00. Mød op i foreningslokalet på den gamle Holme Olstrup Skole, Stationsvej 49 B.

  Du kan kontakte Lillian på mobil, 4059 9805.

   

  Caféen på Munkebo

  Åbningstider i Caféen

  Mandag og onsdag kl. 10.00-14.00 kan du købe kaffe/te og brød og kage.
  Tirsdag og torsdag kl. 10.00—14.00 kan du købe kaffe/te, og i tidsrummet kl. 11.30-12.30 kan du købe en varm ret. Kom forbi og vær med i madfællesskabet. Du kan se menuplan i Caféen. Tilmelding er nødvendig på 2421 2345 eller 5588 1900.

  Fredag kl. 10.00-13.00 er der også åbent. Hold især øje med den første fredag i måneden, hvor vi inviterer til noget let, spiseligt. Se under "Spisning" fredag den 4. november.

  Du kan også deltage i centrets arrangementer i oktober/november:

  Lørdagscafé
  Lørdag den 15. oktober kl. 14.00-16.00 kommer Næstved Harmonika Klub og spiller. Musik, kaffe og kage til 50 kr. Tilmelding er nødvendig.

  Oktoberfest
  Tirsdag den 25. oktober kl. 12.00-15.00 er der oktoberfest med musik af Finn Adersen alias Gunther Krautseppl. Musik, snitter og gratis kaffe til 125 kr. Hent invitationen i cafeen. Tilmelding senest den 20. oktober.

  Spisning i Caféen
  Fredag den 4. november kl. 12.00-13.00. Kom og nyd en rejemad med din ven eller nabo. Pris 35 kr. Øl og vand kan købes ved siden af. Kaffen er gratis. Tilmelding senest den 28. oktober.

  Danmark Spiser Sammen Uge
  Tirsdag den 8. november kl. 17.00-19.30 (uge 45) inviterer vi dig, sammen med din ven, børn, børnebørn, til fællesspisning på Munkebo. Menuen er boller i karry med ris inklusiv 1 øl/vand/saftevand og en kop kaffe til 50 kr. Tilmelding til Annette Hansen eller i Caféen.

  Caféen på Munkebo har adresse på Farimagsvej 52 i Næstved.

  Ved tilmelding og spørgsmål, kontakt aktivitetsmedarbejder Annette Hansen, 2421 2345.

  Se mere på www.distriktoest.dk/arrangementer

   

  Nyt fra Ældrerådet

  Ældrerådet rådgiver byrådet i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgere og byrådet vedr. kommunens politik på ældreområdet.

  Ældrerådets formand gennem en årrække, Sven Ulrik Terp, har af helbredsmæssige årsager besluttet at nedlægge sit hverv som medlem af Ældrerådet. Herefter indtræder Karin Højen Johannesen som medlem af Ældrerådet. Der er ny konstituering den 12. oktober. Når resultatet forligger, bliver det meddelt i pressen.

  Ældrerådet har nu afholdt 3 udbytterige borgermøder i kommunens omegnsbyer, senest i Fensmark. Planlægningen af næste borgermøde afventer afklaring om tidspunkt for et folketingsvalg. Kommunens borgere (især 60+) kan kontakte Ældrerådets medlemmer med input og kommentarer, se hjemmesiden eller send en e-mail til kontakt@aer4700.dk.

  De godkendte referater fra Ældrerådets møder bliver offentliggjort på kommunens hjemmeside.

  Læs Nyt fra Næstved uge 41 på en pdf udgave