Gå til hovedindhold

Digitalt tilbud til mennesker med type 2 diabetes

Næstved Sundhedscenter er sammen med en gruppe forskere og fagfolk ved at afprøve et nyt tilbud til mennesker med diabetes, der gerne vil ændre livsstil.

Indhold

  Tilbuddet indeholder vejledning i, hvordan du kan ændre din hverdag med diabetes. Det kunne f.eks. være en mere aktiv hverdag, kostændring, bedre søvn eller andet. Vejledningen foregår digitalt via en app, og du får tilknyttet en sundhedskonsulent, som vejleder dig i forløbet.

  For mange mennesker er nøglen til motivation at tale med andre i samme situation. Nogle man kan dele sine tanker og bekymringer med - men også gode idéer, glæder og erfaringer. Derfor er der også mulighed for at deltage i en gruppe via appen.

  Hvem kan deltage?

  Du kan deltage, hvis du:

  • har type 2-diabetes og er motiveret for at ændre vaner og ønsker hjælp og støtte til at få en sundere hverdag
  • har en smartphone, tablet eller computer
  • kan lide at bruge digitale løsninger, eller har mod på at lære det. Appen er lige så let at bruge som fx Facebook.

  Du skal kunne afsætte tid til vejledning og til at svare på i alt 4 spørgeskemaer. Desuden kan du blive udvalgt til at deltage i interviews. Dine besvarelser er vigtige for, at vi kan evaluere, dvs. følge og forbedre forløbet. Spørgsmålene handler om dine sundhedsvaner, trivsel og tilfredshed med forløbet. De data du indtaster i app’en vil blive brugt til evaluering af projektet, sammen med de målinger der foretages i forbindelse med forløbet (vægt, blodtryk, hofte/talje og blodsukker).

  Alle oplysninger fra projektet behandles fortroligt og opbevares i overensstemmelse med gældende retningslinjer. Oplysninger bruges i anonymiseret form, således at du ikke kan genkendes ved formidling af resultater fra undersøgelsen. Oplysningerne slettes, når projektet er afsluttet.

  Henvisning til projektet sker via egen læge.