Spændingen stiger blandt Verdens Vildeste Brobyggere
Der bliver blandt deltagerne i Verdens Vildeste Brobyggere arbejdet på livet løs i værkstedstedsteltet ved EUC Sjælland. De tre hold skal nemlig være helt klar til kulminationen 4. juni ved den fritlagte Suså i Næstved.

Jasar Zeciri og Sahra Olsen glæder sig og er meget spændt på at skulle arbejde på deres buebro ved den fritlagte Suså ved Verdens Vildeste Brobyggere 4. juni. Foto: Næstved Kommune
Dagen, hvor tre hold af brobyggere hver skal bygge en ægte buebro på kun syv timer hen over Susåen, nærmer sig med hastige skridt.
Og det har medført, at spændingen blandt deltagerne i Verdens Vildeste Brobyggere stiger i værkstedsteltet ved EUC Sjælland i Næstved, hvor deltagerne er langt med at omsætte tegninger til brodele.
"Vi følger vores tidsplan, så vi er meget fortrøstningsfulde. Vi er også godt i gang med at udarbejde en helt klar plan for samlingen af buebroen 4. juni", fortæller Sahra Olsen fra hold 2, der er i gang med en uddannelse som bygningskonstruktør på Zealand Næstved.
Kulminerer 4. juni
Det er nemlig netop 4. juni, at det hele kulminerer for Verdens Vildeste Brobyggere ved en stor folkefest ved den fritlagte Suså i Næstved. Og for deltagerne handler det i høj grad om at levere en solid og færdig buebro.
"Jeg glæder mig meget til 4. juni, hvor mange mennesker vil se os bygge og arbejde. Det gør, at man i høj grad gerne vil gøre det godt", lyder det fra holdkammerat Jasar Zeciri, der er under uddannelse til elektriker på EUC Sjælland.
De nævner begge, hvor vigtigt det er at have en god plan og ikke mindst have overblik over, hvad hver enkelt deltager på holdet kan bidrage med fagligt.
”Vi er mange forskellige fagligheder, der skal samarbejde om at nå et fælles mål. Derfor har vi på vores hold fokuseret meget på netop samarbejde og bygbarhed”, lyder det fra Sahra Olsen.
”Det er også fedt at være med i, fordi al teori bliver omdannet til praksis, og at vi – ligesom hvis et hus skal bygges – arbejder sammen med andre fagligheder”, tilføjer Jasar Zeciri.
60.000 kroner til vinderne
De tre hold dyster iøvrigt om at skabe den stærkeste og flotteste bro, og vinderholdet belønnes med en fællespræmie på 60.000 kroner.
Holdene består af elektrikere, smede, strukturer, tømrere, godschauffører fra EUC, hvor flere er i lære lokalt. Derudover deltager også handelselever, som tager grundforløb i Jylland, bygningskonstruktørstuderende fra Zealand Næstved og ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet.
Arrangementet sker i samarbejde med EUC Sjælland, Zealand og Verdens Vildeste Brobyggere.
Læs mere: Verdens Vildeste Brobyggere