Gå til hovedindhold
Job
Arbejdsmarked

Seniorklubben

Seniorklubben er et tilbud til dig over 50 år, hvor du får sparring, lærer at se nye muligheder og får ny viden om arbejdsmarkedet.

Indhold

  I Seniorklubben bidrager alle deltagere aktivt i et frugtbart fællesskab og med gensidig inspiration, hvor dialog, samarbejde og gruppearbejde er vores afsæt. Vi forsøger at gøre indholdet så praksisnært som overhovedet muligt.

  Igennem 6 workshops arbejder vi med forskellige emner, og du har som deltager indflydelse på både form og indhold. Fundamentet for Seniorklubben handler om netværk og det at være sammen med ligesindede, fordi det kan bidrage til at inspirere og udvikle os som mennesker og om muligt endnu mere som jobsøgende. 

  Vi inddrager og bruger aktivt pc, og har du ikke selv en pc, som du kan medbringe, kan du låne en. 

  Senior Erhverv er som trofast samarbejdspartner deltagende i de fleste workshops og bidrager med viden, oplæg, praksiseksempler og inspiration.

  Det forventes, at du altid kommer velforberedt og har lavet dit hjemmearbejde forud for hver workshop, fordi det kvalificerer vores drøftelser på tværs og det gode gruppearbejde. 

  Vi ser frem til vores samarbejde og de mange gode drøftelser.

  Du kan downloade brochuren for Seniorklubtilbuddet her.

  Emnerne som vi i fællesskab skal blive klogere på

  Til denne workshop skal du udfylde arbejdsarket nedenfor med relevante virksomheder, der repræsenterer en branche eller et område, som du er nysgerrig på og som potentielt kunne have dit drømmejob.

  Download arbejdsarket her.

  Til denne workshop skal du i arbejdsarket skrive de uddannelser og kurser ned, som du har med dig, og hvad de har givet dig af faglige, personlige og sociale kompetencer.

  Download arbejdsarket her.

  Til denne workshop skal du se to videoer. Den ene handler om, hvordan du skriver en god ansøgning og den anden video om, hvordan du laver et godt CV. I arbejdsarket finder du links til de to videoer, som også ligger på hjemmesiden her, hvor du derudover med fordel også kan læse mere og få tips og tricks til din skriftlige jobsøgning.

  Download arbejdsarket her.

  Til denne workshop skal vi bl.a. arbejde med elevatortalen. I arbejdsarket skal du reflektere over, hvem du er, hvad du kan og hvad du vil, når det kommer til dit arbejdsliv. Du kan yderligere søge inspiration om emnet på nettet, inden du går i gang med at skrive.

  Download arbejdsarket her.

  Med erhvervskonsulent Vivi Johansen ombord fra Næstved Erhverv, får du på workshoppen mulighed for at få vejledning, viden og værktøjer omkring en evt. iværksætter-idé og en forståelse af, hvordan du kommer videre - alt sammen gennem dialog og gruppearbejde.

  Du bliver rustet og får introduktion til den hjælp, der findes for iværksættere af Vivi, der selv har en baggrund som iværksætter og vejleder.

  Derudover vil vi drage paralleller til den værdi, det kan have at være aktiv inden for forenings- og frivilligt arbejde som ledig. Måske du faktisk kan bruge den viden, du får fra iværksætteremnerne hér.

  Download arbejdsarket her.

  Du kan læse her og få mere information til dit arbejde med om arbejdsarket.

  Hvad er netværk for dig, hvad er formålet med at netværke, har du fx et online netværk? Til denne workshop skal du hente arbejdsarket nedenfor og skrive de professionelle eller faglige netværk, som du er en del af nu eller har været del af tidligere.

  Derudover skal du reflektere over private eller personlige netværk, som du også er eller har været en del af tidligere. 

  Download arbejdsarket her.

  Forberedelse til workshoppen - de 5 fokuspunkter.

  Hvor finder jeg Seniorklubben

  Seniorklubben finder sted hver mandag kl. 9-13.30 på adressen: 

  Birkebjerg Allé 1, 2. sal
  Lokale 20.001