Gå til hovedindhold

Seniorklubben

Seniorklubben er et tilbud til dig, hvor du får sparring, lærer at se nye muligheder og får ny viden om arbejdsmarkedet.

Indhold

  Som deltager i Seniorklubben skal du forud for hver workshop lade dig inspirere og arbejde med forskelligt materiale og videoer her på siden. Vi har lavet forskellige arbejdsark, som du skal arbejde i som forberedelse til emnet på workshoppen. Ud over at blive inspireret på siden her, er du mere end velkommen til at finde yderligere information andre steder. Der er løbende optag i Seniorklubben, så du kan opleve at starte midt i et igangværende forløb.

  Du kan downloade brochuren for Seniorklubtilbuddet her.

  Emnerne som vi i fællesskab skal blive klogere på

  Til denne gang skal du udfylde arbejdsarket nedenfor med relevante vikarbureauer eller virksomheder, der repræsenterer en branche eller et område, som du er nysgerrig på og som potentielt kunne have dit drømmejob.

  Download arbejdsarket her.

  Til denne gang i Seniorklubben skal det bl.a. handle om jobsamtalen, elevatortalen og jobsøgning generelt. Du skal downloade og arbejde med arbejdsarket herunder og reflektere over, hvilke emner du synes er væsentlige i din jobsøgningsstrategi. Du skal også reflektere over, om du har en struktur for din jobsøgning.

  Download arbejdsarket her.

  Hvad er netværk for dig og har du et online netværk? Til denne gang skal du hente arbejdsarket nedenfor ned og skrive de professionelle eller faglige netværk, som du er en del af nu eller har været del af tidligere.

  Derudover skal du reflektere over private eller personlige netværk, som du også er eller har været en del af tidligere. 

  Download arbejdsarket her.

  I dette arbejdsark skal du undersøge dine muligheder for at tage kurser eller uddannelse som fx 6 ugers jobrettet uddannelse eller kurser/uddannelse fra den regionale pulje.

  Download arbejdsarket og find minimum 3 kurser eller uddannelser, som ville være relevante for dig.

  Download arbejdsarket her.

  Med erhvervskonsulent Vivi Johansen ombord fra Næstved Erhverv, får du på workshoppen mulighed for at få vejledning, viden og værktøjer omkring en evt. iværksætter-idé, forretningsplan og en forståelse af, hvordan du kommer videre - alt sammen gennem dialog og gruppearbejde.

  Du bliver rustet og får introduktion til den hjælp, der findes for iværksættere af Vivi, der selv har en baggrund som iværksætter og vejleder. Vivi kommer bl.a. ind på Startup Info, som typisk er det første sted at starte, når du overvejer, om du skal starte selvstændig virksomhed. Startup Info er for alle, der har et ønske om eller overvejer at starte selvstændig virksomhed i Næstved Kommune. Startup Info afholdes af erhvervskonsulent Vivi Johansen, Næstved Erhverv. Medbring gerne dit materiale, hvis du allerede har udarbejdet noget.

  Derudover vil vi drage paralleller til den værdi, det kan have at være aktiv indenfor forenings- og frivilligt arbejde som ledig. Måske du faktisk kan bruge den viden, du får fra iværksætteremnerne hér.

  Download arbejdsarket her.

  Download mini-forretningsplan her.

  Til denne gang skal vi samle op på de forskellige emner, vi har arbejdet med i Seniorklubben og dit bidrag og dine tanker er vigtige.

  Derfor skal du i dette arbejdsark beskrive i arket, hvordan du har udsøgt og fundet relevant og specifik viden på det emne, vi aftalte sidste gang. Du skal derudover beskrive, hvilke tanker du gør dig, i forhold til hvordan du kan bruge Seniorklubbens netværk fremadrettet.

  Download arbejdsarket her.

  Hvor finder jeg Seniorklubben

  Seniorklubben finder sted tirsdag i ulige uger kl. 9-12 på adressen: 

  Birkebjerg Allé 1, 2. sal
  Lokale 20.001