Gå til hovedindhold
Job

Alternative veje til drømmejobbet

Vejen til et job er ikke altid snorlige. Her på siden kan du lade dig inspirere af fire menneskers vej til drømmejobbet. De har alle været ledige, men har fundet en alternativ måde at komme i beskæftigelse på, enten via brancheskifte, virksomhedspraktik, netværk eller uddannelse.

To kvinder, der giver hinanden en high five

Indhold

  Azad, Michala, Kim og Bo har alle været ledige, men er gået en alternativ vej for at lande et job. For én af dem er jobbet kommet i hus gennem en virksomhedspraktik, som åbnede nye døre. Andre har landet jobbet ved at tage springet og skifte branche eller starte op på en uddannelse.

  I videoerne nedenfor kan du møde de fire kandidater og lade dig inspirere af deres historier om, hvordan de har udfordret sig selv og fundet vej ind på arbejdsmarkedet. De giver dig samtidig et par gode råd med på vejen som jobsøgende. 

  Fra ufaglært til industritekniker

  Azad har arbejdet som ufaglært, men besluttede sig for, at han ville have et faglært arbejde. Derfor er han gået i gang med en uddannelse til industritekniker.

  Fra akademikerledighed til drømmejobbet

  Michala fik gennem sit netværk mod på at spørge, om hun kunne komme i virksomhedspraktik i et jobcenter. Hun fik foden indenfor, og efter en kort periode som virksomhedskonsulent blev hun tilbudt en intern akademisk stilling som projektkoordinator.

  Fra fængselsbetjent til ismager

  Kim havde aldrig forestillet sig, at han skulle være ismager, men i jobbet som fængselsbetjent fik han konstateret PTSD. Kim blev kontaktet af én fra sit netværk, og det blev til brancheskiftet til ismager.

  Bo med synshandikap arbejder som kontorassistent

  Bo mistede synet i 2007 og kunne derfor ikke længere blive i jobbet som elektriker. Bo tog en ny uddannelse, og efter mange jobsamtaler lykkedes det ham at finde jobbet, fordi han blev ved at bevare troen på, at det nok skulle lykkes.