Gå til hovedindhold

NADA (ørearkupunktur)

 • Læs op

Indhold

  NADA er en metode vi benytter os af i Ungenetværket. Metoden benyttes ofte som supplement til samtaleforløb i Ungenetværket. NADA kan være med til at stabilisere organismen såvel fysisk som psykisk. NADA er ikke rettet mod særlige diagnoser, men kan bruges i alle situationer, hvor en ung har brug for stabilitet, bedre stress-håndtering (herunder blandt andet: vrede, søvnproblemer, rastløshed, angst m.m.), øget fokus og bedre håndtering af følelser. Metoden kan også benyttes til at lindre alle former for abstinenser, som supplement til øvrig medicinsk behandling på dette felt. I sådanne tilfælde vil det foregå i Ungenetværkets misbrugsrådgivning, X-camp.

  Fakta om NADA

  En NADA behandling består af, at man får 5 nåle i hvert øre. Der benyttes altid sterile engangsnåle, som er tynde og korte. Ved NADA bruges altid begge ører og altid de samme punkter i begge ører. Nålene skal sidde 40-45 minutter, og for at opnå fuld effekt bør brugeren sidde stille og slappe af imens. Til børn mellem 7 år og 14 år gives der kun 3 nåle i hvert ører, og de skal kun sidde i 20 minutter. Behandlingen er generelt smertefri, men som regel kan der mærkes et lille stik, som straks forsvinder igen. De fleste vil føle sig afslappede under behandlingen og nogle falder i søvn.

  Et typisk forløb med NADA hos Ungenetværket

  En ung der er tilknyttet Ungenetværket, det være sig i Basecamp, X-camp eller som beboer i vores Ungeboliger tilbydes et NADA forløb. Den unge indgår i et forpligtigende behandlingsforløb, hvor der:

  • Gives omkring 12 behandlinger i løbet af 2-3 uger (akutfasen).
  • Herefter 2-3 behandlinger om ugen ind til stabilitet.
  • NADA fases ud

  NADA kan også gives ad hoc til en ung, hvis den unge for eksempel akut har brug for lindring af en art eller brug for, at få ro på nervesystemet i forbindelse med et angstanfald eller lignende.