Gå til hovedindhold

Kunst og kultur

Rønnebæksholm

Kunst
Fritid

I naturskønne omgivelser ligger det historiske Rønnebæksholm, der er Næstveds kunsthal. Foruden at danne ramme om forskellige kunstudstillinger finder du også kreative aktiviteter til børn og forskellige arrangementer. Samtidig er Rønnebæksholm også hjemsted for Talentskolens kunst- og forfatterlinjer samt Billedskolen Storstrøms Næstved-afdeling.

Luftfoto af herregården og kunsthallen Rønnebæksholm

Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Fritid
Kultur
Oplevelser

Hvad der startede som en dragon- og husarkaserne, er nu Sydsjællands største kulturcenter med egne scener, egnsteater, et børnekulturhus og meget andet. Grønnegades Kaserne Kulturcenter danner derved ramme om et utal af kulturelle oplevelser og aktiviteter for børn, unge og voksne.

Koncert

Næstved Kunstby

Kunst
Kultur
Oplevelser

I Næstved finder du ikke kun kunst på museerne. Rundt i hele byen finder du kunstværker af internationale graffitikunstnere. Næstved Kunstby er en samlet betegnelse for de graffitiværker og gavlmalerier, der pryder byen og som bygger på en mere end 30 år gammel graffititradition i byen.

Gavlmaleri fra Næstved

Kommunens kulturhuse

Kultur
Fritid

Rundt i Næstved Kommune ligger der fem kulturhuse i hvert deres lokalområde: Kornmagasinet i Tappernøje, Folkemusikhuset i Fensmark, Glumsø Kro, Boderne og Sydpolen i Næstved. Fælles for alle fem kulturhuse er, at de danner ramme om sociale og kulturelle aktiviteter og arrangementer, som alle aldre kan være en del af.

Billede af Folkemusikhuset i Fensmark

Kulturaftale

Kultur
Kunst

Næstved Kommune er en del af Kulturregion Storstrøm sammen med kommunerne Faxe, Stevns, Vordingborg, Lolland og Falster. De seks kommuner har sammen indgået en kulturaftale med Kulturministeriet om at fremme kulturen i regionen.

skulptur ved Herlufsholm

Kommunens kunst

Kunst
Kultur

Næstved Kommune har en kunstsamling, som alle kan efterse eller låne fra til udstillinger. Hvert år afsætter kommunen penge til indkøb af kunst. Her på siden kan du læse om, hvordan du ansøger om lån af værker eller foreslår nye værker til samlingen.

Skulpturen Slattenpatten, udført af Bjørn Nørgaard