Gå til hovedindhold

Skole

Sejlskolen Næstved

18. mar 2021

Velkommen til Danmarks eneste Sejlskole for folkeskoleelever. Sejlskolen tilbyder udskolingsklasser fra hele kommunen at komme på et enestående oplevelses- og samarbejdseventyr af 3 til 5 dags varighed. Sejlskolen er en unik ramme, hvor skoleklasser arbejder med klassetrivsel, fællesskab, ansvarlighed, personlige styrker og samarbejde.

Andre skoler

18. mar 2021

Skole

Her finder du links til privat- og friskoler, dagbehandlingsskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Næstved Kommune. Find også link til efterskolernes samlede side.

Bøger i stak

Grejbank Karrebæksminde

15. mar 2021

Skoler, institutioner og foreninger har mulighed for at leje udstyr til udendørs undervisning og fritidsliv hos Grejbank Karrebæksminde. Lej SUP-boards, kajakker, kanoer, tømmerflåder eller udstyr til fjordsafari her.

Folkeskoler

11. maj 2020

Skole

Vi har seks folkeskoler med 19 afdelinger samt en ungdomsskole i kommunen. Se listen over skolerne og hvilke distrikter, de hører under. Læs også om skolernes fællesmål, skolebestyrelserne og Næstved Fælleselevråd.

Folkeskoler Dreng der sidder og skriver

Skolestart

10. maj 2020

Skole

Få alt at vide om dit barns skolestart i Næstved Kommune. Indskriv dit barn til folke- eller privatskole og læs om tidlig og sen start i skole. Få også indblik i, hvilke muligheder frit skolevalg giver.

 pige med lyserød  skoletaske på

Ferieplaner

09. maj 2020

Skole

Et skoleår går fra sommerferie til sommerferie. Der er normalt 200 skoledage og 165 ferie- og fridage på et fuldt skoleår. Læs om skolernes ferieplan i det nuværende og kommende skoleår.

Gule blomster

Til og fra skole

08. maj 2020

Skole

I Næstved Kommune kan du få fri befordring (betalt transport) til dit barn, hvis afstanden mellem folkeregisteradressen og barnets skole opfylder fastlagte afstandskriterier. Find information om de fastlagte afstandskriterier og reglerne ved brug af den frie befordring.

Elever ved en skolebus

SFO

08. maj 2020

Skole

I Næstved Kommune er der SFO på alle skoler. Skoleelever på 0.-3. klassetrin kan benytte sig af SFO l, og elever på 4.-6. klassetrin kan benytte sig af SFO ll. Læs om SFO'ernes muligheder, åbningstider og lukkedage herunder.

børne tegning

Handleplan for læsning

07. maj 2020

Skole

Næstved Kommunes handleplan for læseindsatsen, tager udgangspunkt i national lovgivning. Der ønskes at skabe rammer og betingelser, som giver alle børn mulighed for, at tilegne sig et læsestandpunkt. Det skal gøre barnet i stand til, at indgå i det moderne demokratiske samfund. Læs mere om målene herunder.

et barn der sidder med en åben bog mellem hænderne

Tosprogede børn og unge

06. maj 2020

Skole

Tosprogede børn der er i førskolealderen, henvises til et alment dagtilbud i Næstved kommune. Nyankomne børn i skolealderen vil typisk blive henvist til en modtageklasse. Barnet visiteres til dagtilbud eller skole, af en sprogkonsulent på skoleområdet ved et møde med familien.

Elever der sidder i en modtageklasse, reol med bøger