Gå til hovedindhold

Skole

Sejlskolen Næstved

18. mar 2021

Velkommen til Danmarks eneste Sejlskole for folkeskoleelever. Sejlskolen tilbyder udskolingsklasser fra hele kommunen at komme på et enestående oplevelses- og samarbejdseventyr af 3 til 5 dags varighed. Sejlskolen er en unik ramme, hvor skoleklasser arbejder med klassetrivsel, fællesskab, ansvarlighed, personlige styrker og samarbejde.

Andre skoler

18. mar 2021

Andre skoler

Her finder du links til privat- og friskoler, dagbehandlingsskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i Næstved Kommune. Find også link til efterskolernes samlede side.

Bøger i stak

Grejbank Karrebæksminde

15. mar 2021

Skoler, institutioner og foreninger har mulighed for at leje udstyr til udendørs undervisning og fritidsliv hos Grejbank Karrebæksminde. Lej SUP-boards, kajakker, kanoer, tømmerflåder eller udstyr til fjordsafari her.

Folkeskoler

11. maj 2020

Folkeskoler

I Næstved Kommune er der 6 folkeskoler med 19 afdelinger og én ungdomsskole. Herunder finder du en liste over de forskellige skoler, deres afdelinger, og hvilke distrikt de tilhører. Derudover kan du læse om alle skolernes overordnede fællesmål, og hvad skolebestyrelserne skal, og står for.

Folkeskoler Dreng der sidder og skriver

Skolestart

10. maj 2020

Skolestart

Her finder du alt du skal vide om dit barns skolestart i Næstved Kommune. Herunder kan du indskrive dit barn til skolestart i børnehaveklasse og læse mere om tidelig start, sen start eller mulighed for privatskole. Derudover kan du læse om, hvad frit skolevalg giver jer af muligheder.

 pige med lyserød  skoletaske på

Ferieplaner

09. maj 2020

Ferieplaner

Et skoleår går fra sommerferie til sommerferie. Der er normalt 200 skoledage og 165 ferie- og fridage på et fuldt skoleår. Her kan du læse mere om skolernes ferieplan i det nuværende og kommende skoleår.

Gule blomster

Til og fra skole

08. maj 2020

Til og fra skole

I Næstved kommune er det muligt at få fri befordring til dit skolebarn, hvis afstanden mellem folkeregisteradressen og skolen ligger indenfor fastlagte afstandskriterier. Herunder kan du læse mere om de fastlagte afstandskriterier, og reglerne ved brug af den frie befordring.

Elever ved en skolebus

SFO

08. maj 2020

SFO

SFO I er for børn på 0.-3. klassetrin. SFO II er for børn på 4.-6. klassetrin. Der er SFO I og SFO II på alle skoler

børne tegning

Handleplan for læsning

07. maj 2020

Handleplan for læsning

Næstved Kommunes handleplan for læseindsatsen, tager udgangspunkt i national lovgivning. Det ønskes at der skabes rammer og betingelser, som giver alle børn mulighed for, at tilegne sig et læsestandpunkt, så barnet er i stand til at indgå i det moderne demokratiske samfund. Læs mere om målene herunder.

et barn der sidder med en åben bog mellem hænderne

Tosprogede børn og unge

06. maj 2020

Tosprogede børn og unge

Tosprogede børn i førskolealderen henvises til et alment dagtilbud, mens nyankomne børn i skolealderen typisk henvises til en modtageklasse. Det er sprogkonsulenten på skoleområdet der, ved et møde med familien, visiterer til hhv. dagtilbud og skole.

Elever der sidder i en modtageklasse, reol med bøger