Strande

Næstved Kommune har en masse skønne kyster med lækre badestrande. Her kan du læse mere om, hvilke tilbud der er ved de 6 badesteder.

Kort over Badestrande Næstved

Indhold

  Du kan klikke på en af de nedenstående strande for at læse nærmere om dem. Du kan også læse badevandsprofiler for de fem strande og den ene sø, som i sommerhalvåret bliver analyseret for badevandskvalitet.

  Badevandsprofilerne findes øverst til højre.

  Enø Strand

  Enø Strand er en Blå Flag strand. En Blå Flag strand skal overholde nogle skærpede krav - både til vandkvalitet og analyser, samt livreddere og færdsel på stranden.

  Enø Strand ligger på højre hånd lige efter, at man kommer gennem Karrebæksminde og over broen "Græshoppen". Lidt længere henne ad vejen er der indkørsel til en stor parkeringsplads. Nær ved stranden findes is- og grillbar, toiletter med mere.

  Man kan komme til Enø Strand på en række måder. Man kan cykle, tage bussen, sejle med Friheden og tage bilen. Hvis man vælger at tage bilen er der en stor parkeringsplads lige ved stranden. Er man gangbesværet, så brug rampen, der går hele vejen ned til vandkanten.

  I nærheden er der et gammelt fiskerleje med restauranter, bageri, butikker, grill, isboder og minigolf. Du kan faktisk blive her hele sommeren i et af de mange sommerhuse eller på campingpladsen.

  Regler for færdsel på stranden

  • Det er ikke tilladt at campere på stranden
  • Færdsel med motorkøretøjer på stranden er forbudt
  • Ridning på stranden er forbudt i badesæsonen (1. juni til 1. september)
  • Hunde må føres i snor på den bagerste del af stranden. Du må dog hverken bade eller opholde dig med din hund på Blå Strand i perioden 1. maj til 15. september.
  • Henkastning af affald er forbudt
  • De opstillede affaldsstativer/sække skal benyttes
  Dragsbjerg Strand

  Dragsbjerg strand ligger på Enø ved parkeringspladsen før Enø Overdrev.

  Vesterhave Strand

  Vesterhave Strand ligger vest for Karrebæksminde og Enø Strand. Man kan parkere ved molen, stejlepladsen eller ved Enø Strand. Der er også mulighed for at tage bussen til Karrebæksminde, hvor Vesterhave Strand ligger tæt ved.

  Strandgård Strand ved Klinteby

  En primitiv, naturskøn strand, hvor der hverken er toilet, broer eller flisebelagte arealer. Stranden er meget stenet og er en del af Lagunestien, som er en del af Sjællandsleden.

  Hvis du skulle få lyst til at besøge stranden, så skal du efter Menstrup, dreje stik syd mod Klinteby, derefter til venstre ad Strandbakken og endelig til højre af vejen Ved Strandskoven. Der er en lille parkeringsplads for enden af vejen.

  Bjørnebæk Strand

  Bjørnebæk Strand er omkring 1,5 km lang og ligger i forbindelse med skoven ved Bisserup, Kristianholms Plantage. Der er en naturlegeplads og sheltere. Det ene shelter skal reserveres. Der er også borde, bænke og toiletter.

  Man kan komme dertil ved at følge Strandbakken og fortsætte ad grusvejen for enden til højre. Der er parkering lige inden skoven.

  Glumsø Sø

  I forbindelse med Glumsø ligger Glumsø Sø, hvor vi har valgt at foretage analyser for badebandskvaliteten, som det eneste sted med ferskvand i Næstved Kommune. Der er også blevet udarbejdet en badevandsprofil.

  Kontakt

  Center for Plan og Miljø

  Telefon: 5588 5588

  Send digital post (kræver nemid)